Γερμανία: Πυροβολισμοί και χειροβομβίδα κοντά σε συναγωγή - Δύο νεκροί

Συνελήφθη ένας ύποπτος για την επίθεση- Είναι πιθανό να ήταν περισσότεροι

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κοντά σε συναγωγή στη γερμανική πόλη Halle, μετά από πυροβολισμούς. Οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν κι αρκετοί τραυματίες. Αρχικά, η  τοπική αστυνομία δήλωσε ότι ο δράστης έχει διαφύγει με όχημα και πως ακολούθησε καταδίωξη. Αργότερα, έγινε μία σύλληψη, πιθανότατα του ενός δράστη, ενώ πιστεύεται ότι οι δράστες είναι περισσότεροι (άλλοι δύο) και έχουν διαφύγει.

Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στη Γερμανία: Τραυμάτισε 16 άτομα με φορτηγό

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Χάλε», δήλωσε εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι σημειώθηκαν αρκετοί πυροβολισμοί. Ο ύποπτος δράστης φέρεται να διέφυγε με όχημα. Οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους ή να μεταβούν σε ένα ασφαλές μέρος» ήταν η πρώτη ανακοίνωση της αστυνομίας. 

Μαρτυρία: Άνοιξε πυρ μέσα σε κεμπαπτζίδικο και σκότωσε τον άνδρα που καθόταν πίσω μου

Μάρτυρας είπε σε γερμανικό κανάλι ότι ένας εκ των δραστών, ο οποίος φορούσε ρούχα παραλλαγής και ήταν φορτωμένος με αρκετά όπλα, έριξε χειροβομβίδα (η οποία δεν εξερράγη) κι άρχισε να πυροβολεί μέσα σε κατάστημα με κεμπάπ. 

«Ο άνδρας που καθόταν πίσω, πρέπει να έπεσε νεκρός. Εγώ πρόλαβα να κρυφτώ στην τουαλέτα» είπε ο μάρτυρας.

Εικόνες από το σημείο / πηγή : Reuters

 

Επίθεση κατά τη διάρκεια.. του εβραϊκού θρησκευτικού φεστιβάλ

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Humboldtstrasse, το οποίο στεγάζει μια συναγωγή και ένα εβραϊκό νεκροταφείο. Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε τις αναφορές των τοπικών μέσων ότι ο ένοπλος πήγε στην πόρτα της συναγωγής και στη συνέχεια πυροβολούσε αδιακρίτως. 

Η εφημερίδα Bild ανέφερε ότι ο δράστης χρησιμοποίησε ένα πυροβόλο όπλο κατά την επίθεση κι έριξε χειροβομβίδα στο νεκροταφείο.

Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια του «Yom Kippur», ενός εβραϊκού θρησκευτικού φεστιβάλ, κατά το οποίο ο κόσμος προσεύχεται στις συναγωγές για να εξιλεώσει τις αμαρτίες.

Η πιο σκληρή θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία ήταν σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο το 2016, όταν ένας μετανάστης από την Τυνησία έριξε ένα κλεμμένο φορτηγό σε πλήθος και σκότωσε 12 ανθρώπους.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε χθες  στην πόλη Λίμπουργκ. Ο δράστης έριξε κλεμμένο φορτηγό σε άλλα ΙΧ και τραυμάτισε 17 ανθρώπους πριν συλληφθεί, την ώρα που επικαλούταν τον Αλλάχ.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top