Τρόμος για την ασθένεια που μετατρέπει τα ελάφια σε ζόμπι

Φόβοι ότι μπορεί να είναι μεταδοτική και στον άνθρωπο

Ελάφι

Φόβοι ότι το σενάριο της γνωστής τηλεοπτικής σειράς «Walking Dead» μπορεί να γίνει πραγματικότητα εκφράστηκαν από επιστήμονες, καθώς μΊα μυστηριώδης ασθένεια προσβάλλει τα ελάφια και τα μετατρέπει σε ζόμπι στην Αμερική και στον Καναδά. 

Η συγκεκριμένη ασθένεια εμφανίστηκε σε περιοχές των ΗΠΑ και όχι μόνο. Τα ελάφια που έχουν προσβληθεί από αυτήν παρουσιάζουν ακινησία και πρόσωπο χωρίς συσπάσεις, κάνοντάς τα να μοιάζουν με ζόμπι.

Η ασθένεια εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς και οι επιστήμονες δε γνωρίζουν ακόμα αν είναι μεταδοτική στον άνθρωπο. Επίσης δεν γνωρίζουν από πού προέρχεται. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ασθένεια προσβάλει το μυικό και νευρικό σύστημα των ελαφιών και το νεκρώνει. Κρούσματα της ασθένειας έχουν εμφανιστεί σε τουλάχιστον 26 πολιτείες των ΗΠΑ και στον Καναδά. 

«Δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια συνταγή με εκείνη των τρελών αγελάδων, καθώς βλέπουμε ότι η ασθένεια επηρεάζει περισσότερο τους μυς. Γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε το κρέας που τρώμε. Το ψήσιμο δεν του κάνει τίποτα», δήλωσε ο διευθυντής του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών, Dr Michael Osterholm, αναφερόμενος στα κρούσματα στα ελάφια. 

Μάλιστα το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μετάδοσης στον άνθρωπο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top