Ιράκ: Δύο νεκροί και 200 τραυματίες σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν με πραγματικές σφαίρες

Ιράκ επεισόδια

Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν σήμερα, στις διαδηλώσεις που έγιναν στο Ιράκ, με αίτημα την καταπολέμηση της διαφθοράς, της ανεργίας και των ελλείψεων στις υποδομές.

Η κινητοποίηση αυτή ήταν η πρώτη, σε τέτοια κλίμακα, αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα κυβέρνηση, πριν από περίπου έναν χρόνο.

Στη Βαγδάτη, ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του και άλλοι 200 τραυματίστηκαν όταν η αστυνομία διέλυσε, κάνοντας χρήση αληθινών σφαιρών, δακρυγόνων και νερού υπό πίεση, τη διαδήλωση στο κέντρο της πόλης.

Στην επαρχία Ζι Καρ, στο νότιο Ιράκ, σκοτώθηκε ένας διαδηλωτής και άλλοι δύο τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τον διευθυντή των υπηρεσιών Υγείας της επαρχίας, έχουν τραυματιστεί επίσης 25 μέλη των δυνάμεων της τάξης.

Από τους 200 τραυματίες, οι 160 είναι πολίτες και οι 40 αστυνομικοί.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν ότι στην πρωτεύουσα οι αστυνομικοί πυροβόλησαν πολλές φορές, με πραγματικές σφαίρες, εναντίον των συγκεντρωμένων που ζητούσαν δουλειά και βελτίωση των υποδομών.

Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις δεν είναι κάτι σπάνιο στο Ιράκ, όμως αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα κυβέρνηση του Άντελ Άμπντελ Μάχντι, στις 25 Οκτωβρίου 2018, δεν είχαν οργανωθεί κινητοποιήσεις τέτοιου εύρους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top