Στην τελευταία πτήση της Thomas Cook: Κλάματα και έρανος για το πλήρωμα

Βαρύ το κλίμα μετά την πτώχευση του βρετανικού κολοσσού

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Αρκετά φορτισμένο ήταν το κλίμα στην τελευταία πτήση της Thomas Cook. Το πλήρωμα, με δάκρυα στα μάτια, μετέφερε στους επιβάτες που ταξίδευαν από το Ορλάντο στο Μάντσεστερ τα δυσάρεστα νέα, λέγοντας μάλιστα ότι δεν θα πληρωνόταν ούτε για αυτή την τελευταία πτήση. 

Πτώχευσε η Thomas Cook: Εγκλωβισμένοι 50.000 τουρίστες μόνο στην Ελλάδα

Πτώχευση Thomas Cook: Κραυγή αγωνίας από απλήρωτους Έλληνες ξενοδόχους

Τότε οι επιβάτες, προχώρησαν σε μια συγκινητική κίνηση, όπως αναφέρει το Sky News. Έκαναν έρανο για να τους βοηθήσουν. Τα βίντεο από την καμπίνα του αεροπλάνου κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. 

 

 

«Ήμασταν πολύ τυχεροί. Δεν ξέραμε τίποτα. Μόνο όταν προσγειωθήκαμε καταλάβαμε ότι είχε καταρρεύσει η Thomas Cook», είπε ένας από τους επιβάτες. 

«Νιώθω πόνο για το προσωπικό. Κάναμε έρανο για να τους βοηθήσουμε. Ήταν όλοι τόσο στενοχωρημένοι», είπε ακόμα ένα ζευγάρι.

 

 

Η επιβάτης της πτήσης, Donna Carslaw, είπε για το πλήρωμα του αεροπλάνου: «Ήταν τόσο βουβοί και όλοι τους κλαμένοι. Έπρεπε να κάνουν την δουλειά τους και την έκαναν. Ήταν άψογοι επαγγελματίες και απίστευτα αξιοπρεπείς».

 

 

Απαρηγόρητα τα ζευγάρια που είχαν κανονονίσει τους γάμους τους στα ελληνικά νησιά

Την ίδια ώρα, απαρηγόρητα είναι και δεκάδες ζευγάρια Βρετανών που είχαν προγραμματίσει τους γάμους τους σε ελληνικά νησιά, γράφει η Guardian. 

Ο Μάρτιν Ρόφι και η Τζέμα Μπίαρντ θα ταξίδευαν από το Μπρίστολ στη Ζάκυνθο το Σάββατο. Ο Λέιτον Ροτς και η Νάταλι Γουέλς είχαν κανονίσει να παντρευτούν στην Κω τις επόμενες μέρες, όμως κανόνιζαν χωρίς τον… ξενοδοόχο. 

O Μάρτιν Ρόφι και η Τζέμα Μπίαρντ


«Κανόνι» μεγατόνων από την Thomas Cook

Η Thomas Cook, το αρχαιότερο ταξιδιωτικό γραφείο στον κόσμο κήρυξε πτώχευση τα ξημερώματα της Δευτέρας, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας δεν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές της για ένα πακέτο διάσωσης που θα απέτρεπε την κατάρρευσή της. 

Εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες βρίσκονται αποκλεισμένοι σε όλον τον κόσμο. Μόνο στην Ελλάδα είναι εγκλωβισμένοι 50.000 τουρίστες. 

Πλέον σε εξέλιξη βρίσκεται μια τεράστια επιχείρηση επαναπατρισμού, περίπου 600.000 τουριστών και πελατών της εταιρείας, που οι εξελίξεις τους βρήκαν εκτός Βρετανίας, να αναζητούν πλέον τρόπο επιστροφής στα σπίτια τους. 

Η Βρετανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας έστειλε σήμερα 15 αεροσκάφη σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Κω. Μέσα στις επόμενες τρεις μέρες υπολογίζεται να έχουν γυρίσει στους προορισμούς τους 22 χιλιάδες τουρίστες.

«Τρύπα» έως μισό δις στην ελληνική τουριστική αγορά 

Άσχημη είναι η κατάσταση όμως και για τους Έλληνες ξενοδόχους. Μόνο για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο το «φέσι» για τους Έλληνες ξενοδόχους υπολογίζεται χοντρικά στα 250 εκατ. ευρώ, ενώ μεγάλες είναι οι απώλειες για τον Σεπτέμβριο που ακόμα «τρέχει» αλλά και για τον Οκτώβριο. 

Η κυβέρνηση εξετάζει έκτακτα μέτρα για τους ξενοδόχους 

Στην κυβέρνηση εξετάζουν μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των ξενοδόχων όπως την αναστολή των εισφορών, του φόρου διαμονής και του ΦΠΑ από τιμολόγια που δεν θα εισπραχθούν. 

Η Τομας Κουκ είναι η παλαιότερη ταξιδιωτική στον κόσμο με ιστορία 178 ετών. Είχε παρουσία σε 16 χώρες, είχε 19 εκατομμύρια πελάτες το χρόνο και 21 χιλιάδες υπαλλήλους. 

Η κάθοδος της εταιρείας σύμφωνα με τα Βρετανικά μέσα είχε ξεκινήσει από το 1994 και από το 2018 η διοίκηση κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες να βρει χρηματοδότηση. Όμως τα πλάνα για εξαγορά από την κινεζική fosun ναυάγησε. Το βρετανικό κράτος είχε εδώ και καιρό υπολογίσει κονδύλι 600 εκατομμυρίων για τον επαναπατρισμό των ταξιδιωτών οι οποίοι αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε 150 χιλιάδες παγκοσμίως. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top