Τραγικός θάνατος: 10χρονη μολύνθηκε από αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο

Έχασε τη μάχη μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας

Η 10χρονη που πέθανε

Την τελευταία της πνοή άφησε μία 10χρονη από τις ΗΠΑ, η οποία μολύνθηκε πριν από περίπου μία εβδομάδα από σπάνια μορφή αμοιβάδας, ενώ κολυμπούσε σε ποτάμι στο Τέξας των ΗΠΑ.

Η Lily Mae Avant κόλλησε το παράσιτο ενώ βρισκόταν για διακοπές με την οικογένειά της.

Η αμοιβάδα Naegleria fowleri, η οποία εισέρχεται στο ανθρώπινο σώμα μέσω της μύτης, «ταξιδεύει» στον εγκέφαλο και καταστρέφει τον εγκεφαλικό ιστό, σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

To κοριτσάκι άρχισε να έχει πονοκέφαλο και στη συνέχεια εμφάνισε πυρετό. Μερικές ημέρες αργότερα η συμπεριφορά της έγινε περίεργη. Έλεγε ασυναρτησίες και δεν ανταποκρινόταν στα ερεθίσματα του περιβάλλοντός της.

Οι γονείς της τη μετέφεραν στο νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Εκεί της έγινε παρακέντηση της σπονδυλικής στήλης και διαπιστώθηκε ότι είχε κολλήσει τη θανατηφόρα αμοιβάδα Naegleria fowleri. Δυστυχώς, ήταν πλέον αργά. Το παράσιτο της είχε ήδη «φάει» τον εγκέφαλο.

Την είδηση του θανάτου της 10χρονης ανακοίνωσε η οικογένειά της, ενώ το δημοτικό σχολείο,  όπου φοιτούσε, επιβεβαίωσε το τραγικό γεγονός, μέσω μιας συγκινητικής συλλυπητήριας ανάρτησης στο Facebook.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συγκεκριμένη αμοιβάδα συναντάται συνήθως σε ζεστά και γλυκά νερά όπως για παράδειγμα ποτάμια, λίμνες και όχθες.

Μεταξύ 2009 και 2018 έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ 34 τέτοιες περιπτώσεις, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Το ποσοστό θνησιμότητας υπερβαίνει το 97% καθώς από τα συνολικά 145 γνωστά περιστατικά μεταξύ 1962 και 2018, μόνο τέσσερις άνθρωποι κατάφεραν να επιβιώσουν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top