Στέλνει και τρίτο γεωτρύπανο ο Ερντογάν

Έτσι αποφάσισε να κορυφώσει τις ενεργειακές του κινήσεις

Τα δυο τρυπάνια δεν έφταναν στον σουλτάνο Ερντογάν. Έτσι αποφάσισε να κορυφώσει τις ενεργειακές του κινήσεις χρησιμοποιώντας το ερευνητικό Bilim 2.

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel εδώ

«Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει οτιδήποτε. Εμείς έχουμε δυο γεωτρύπανα. Υπάρχει πιθανότητα να έρθει και τρίτο. Έχουμε δυο ερευνητικά πλοία. Όλα αυτά τα πλοία μας ξεκίνησαν σταδιακά τις εργασίες και συνεχίζουν», ανέφερε ο Ερντογάν.

Ερντογάν: «Ή μας στηρίζει η ΕΕ ή ανοίγουμε τις πύλες για τους πρόσφυγες»

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ NAVTEX Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Παρά τους θυελλώδεις ανέμους οι Τούρκοι στέλνουν  το ωκεανογραφικό , ένα πολύ παλιό μικρό σκάφος με περιορισμένες δυνατότητες. Οι έρευνές του αφορούν τη στήλη ύδατος και όχι τον βυθό ή την υφαλοκρηπίδα. Πρόκειται για ωκεανογραφικές, κλιματολογικές έρευνες και σε αυτή την περίπτωση η ναυτική αγγελία πρέπει να εκδοθεί από το παράκτιο κράτος δηλαδή την Ελλάδα .

ΣΕ ΡΟΛΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών ακολουθώντας τη γνωστή τακτική του θολώνει τα νερά.

Όπως ανέφερε στην Καθημερινή της Κύπρου: «Σε θέματα διαφωνίας πρέπει να απέχουµε από ενέργειες που θα µπορούσαν να προκαλέσουν ένταση και στη συνέχεια να ξεκινήσουµε ειλικρινή συζήτηση για να επιλύσουµε τα εν λόγω προβλήµατα». 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Έλληνας ομόλογός του, Νικος Δένδιας , βλέποντας τους Τούρκους να κλιμακώνουν τις προκλήσεις, είναι κατηγορηματικός.

«Απαραίτητη προϋπόθεση για βελτίωση του κλίματος είναι να σταματήσει η Τουρκία να στρέφεται κατά της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top