Ήταν αγνοούμενος 20 χρόνια και βρήκαν το πτώμα του μέσω Google Maps

H ιστορία του William Moldt που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

O William Moldt βρέθηκε νεκρός στο βυθισμένο του αυτοκίνητο

Ήταν 7 Νοεμβρίου του 1997 όταν ο William Moldt εξαφανίστηκε από τη Φλόριντα των ΗΠΑ. Είχε βγει να διασκεδάσει σε club της περιοχής και δεν επέστρεψε ποτέ σπίτι του.

Δηλώθηκε ως αγνοούμενος στην αστυνομία, ξεκίνησε έρευνα αλλά κάποια στιγμή η υπόθεση μπήκε στο συρτάρι και σταμάτησε να απασχολεί τις Αρχές.

Χρειάστηκε να περάσουν είκοσι ολόκληρα χρόνια για να βρεθεί ό,τι είχε απομείνει από τη σορό του, με τη βοήθεια του Google Maps.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας κάτοικος της περιοχής Moon Bay Circle στο Wellington κάνοντας ένα google search εντόπισε το αυτοκίνητο του θύματος βυθισμένο σε λίμνη. Αμέσως ειδοποίησε έναν γνωστό του, που μένει ακόμα στην περιοχή, ενημερώνοντάς τον για το τι είχε δει.

Εκείνος χρησιμοποιώντας το προσωπικό του drone επιβεβαίωσε ότι όντως υπήρχε ένα αυτοκίνητο βυθισμένο στη λίμνη.

Στις 28 Αυγούστου του 2019 έγινε αναφορά στις Αρχές για το βυθισμένο αυτοκίνητο. Τα συνεργεία που έφτασαν σημείο ανέσυραν το όχημα, μέσα στο οποίο βρήκαν τον σκελετό τον οποίο ταυτοποίησαν και διαπίστωσαν πως ανήκε στον 40χρονο αγνοούμενο.

Σύμφωνα με το Charley Project, μία online βάση δεδομένων για τις υποθέσεις που έχουν μπει στο συρτάρι, αναφέρει πως το όχημα ήταν ορατό στο Google Earth από το 2007. Ωστόσο χρειάστηκε να περάσουν 12 ολόκληρα χρόνια έως ότου κάποιος να το παρατηρήσει.

Το γραφείο του Σερίφη της κομητείας στο Palm Beach είπε στο BBC πως κατά πάσα πιθανότητα ο William Moldt είχε χάσει τον έλεγχο του οχήματός του και έπεσε στη λίμνη.

Τόνισαν μάλιστα πως τα νερά που υποχώρησαν στο σημείο, βοήθησαν ώστε να γίνει ορατό το βυθισμένο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το εθνικό σύστημα για εξαφανισμένα και μη ταυτοποιημένα πρόσωπα, ο Wiliam Moldt ήταν ένας χαμηλών τόνων άνθρωπος και όχι ιδιαίτερα κοινωνικός. Αν και εκείνο το βράδυ είχε καταναλώσει αρκετά ποτά, δεν έδειχνε μεθυσμένος. 

Στις 21:30 της μοιραίας νύχτας είχε τηλεφωνήσει στην κοπέλα του λέγοντάς της πως θα επέστρεφε σύντομα σπίτι. Περίπου στις 23:00 (τοπική ώρα) έφυγε από το club και από τότε κανείς δεν τον ξαναείδε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top