Τσαβούσογλου: Μοιραστείτε το φυσικό αέριο προτού να είναι αργά

Νέες απειλές εκτόξευσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ από τα Κατεχόμενα

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Μετά την ανακοίνωση για δημιουργία προξενείου, χθες εκτόξευσε νέες απειλές, προειδοποιώντας μάλιστα την ελληνοκυπριακή πλευρά να αποδεχθεί την πρόταση της Τουρκίας για συνεργασία στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων «προτού να είναι αργά»! 

«Προξενείο» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, ανακοίνωσε ο Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε στα Κατεχόμενα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, παρουσία του Τούρκου «πρέσβη» στα κατεχόμενα, Αλί Μουράτ Μπαστσερί και άλλων αξιωματούχων. Στο τέλος, Τσαβούσογλου και Ακιντζί προχώρησαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Το βίντεο από την επίσκεψη Τσαβούσογλου, το οποίο δημοσιοποίησε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο facebook

Στις δηλώσεις του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ παρότρυνε την ελληνοκυπριακή πλευρά να αποδεχθεί την τουρκική πρόταση για συνεργασία στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, λέγοντας απεθυνόμενος στην κυπριακή κυβέρνηση: «Μοιραστείτε τους φυσικούς πόρους της Κύπρου προτού είναι πολύ αργά».

Σε μία ακόμη πρόκληση, ο Τσαβούσογλου μετέβη κατόπιν στην Αμμόχωστο, μαζί με Τουρκοκύπριους αξιωματούχους. Στην περίκλειστη πόλη τον ξενάγησε ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι. Ο Τσαβούσογλου ενημερώθηκε για τις ενέργειες των κατοχικών αρχών στην περιοχή, ενώ μαζί του στην Αμμόχωστο πήγε και ο Τούρκος πρέσβης στη Λευκωσία, Αλί Μουράτ Μπασκερί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top