«Δεν καίγεται ο Αμαζόνιος» υποστηρίζει ο Βραζιλιάνος Υπουργός Εξωτερικών

Τι κι αν περισσότερα από 10 εκ. στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη

Ακτιβιστές, ιθαγενείς του Αμαζονίου και Βραζιλιάνοι πολίτες διαμαρτύρονται στο Ρίο, για την καταστροφή του τροπικού δάσους.

Η  τεράστια πυρκαγιά που καταστρέφει το δάσος του Αμαζονίου εξακολουθεί να μαίνεται για 10η εβδομάδα, αφανίζοντας καθημερινά έκταση αντίστοιχη με αυτή του Mανχάταν, σύμφωνα με τη Διαστημική Υπηρεσία της Βραζιλίας.

Αμαζόνιος: Γιατί καίγονται οι πνεύμονες της Γης; Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Για τον Βραζιλιάνο υπουργό Εξωτερικών, όμως, «δεν υπάρχει καμιά φωτιά στον Αμαζόνιο». 

Ο Ερνέστο Αραούχο έκανε αυτή την προκλητική δήλωση κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο τηλεοπτικό δίκτο CNN.

«Ο Αμαζόνιος δεν καίγεται, δεν καίγεται καθόλου. Φέτος είχαμε πυρκαγιές λίγο περισσότερες απ΄ ότι πέρυσι, αλλά πολύ πιο κάτω από το μέσο όρο της τελευταίας 20ετίας», υποστήριξε ο Βραζιλιάνος υπουργός Εξωτερικών.

H πραγματικότητα πάντως διαψεύδει τον Αραούχο. Η Βραζιλία καλύπτει το 60% της συνολικής έκτασης του Αμαζονίου. 

Από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο του '19 οι πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί στο μεγαλύτερο τροπικό δάσος της Γης έχουν αποτεφρώσει περισσότερα από δέκα εκατομμύρια στρέμματα δασικής έκτασης, προκαλώντας μία από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές στην ιστορία. 

Στο Ρίο και άλλες μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας καθημερινά διοργανώνονται μεγάλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ακτιβιστών και μελών οικολογικών οργανώσεων οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μεγάλη οικολογική καταστροφή  και την ευθύνη που φέρει γι΄ αυτή η κυβέρνηση Μπολσονάρο.

Εν τω μεταξύ οι ηγέτες των επτά μεγαλύτερων χωρών της Λατινικής Αμερικής συγκεντρώθηκαν στην πόλη Λετίθια της Κολομβίας, σε μια έκτακτη σύνοδο σχετικά με τη διαχείριση των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και την μελλοντική αποκατάσταση του τροπικού δάσους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top