ΗΠΑ: Βρήκαν 25 πυροβόλα και 10.000 σφαίρες στο σπίτι 18χρονου

Τον συνέλαβαν μετά από απειλητικά μηνύματα που είχε αναρτήσει στο Internet

ΗΠΑ 18χρονος συλληψη

Συνολικά 25 πυροβόλα όπλα και περίπου 10.000 σφαίρες βρέθηκαν στο σπίτι ενός 18χρονου στο Οχάιο, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

Αφορμή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, στάθηκαν τα απειλητικά μηνύματα που είχε ανεβάσει στο Internet, μέσω των οποίων καλούσε τον κόσμο να σκοτώσει αστυνομικούς.

Το FBI αναφέρει πως σε μήνυμα που είχε δημοσιεύσει στο forum iFunny, ο 18χρονος αιτιολογούσε μαζικές δολοφονίες και καλούσε τον κόσμο να επιτεθεί σε κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού, πυροβολώντας επιτόπου όλους τους ομοσπονδιακούς πράκτορες.

Στην έρευνα που έκαναν στο σπίτι του στο Μπόρντμαν, στο ανατολικό Οχάιο, οι αστυνομικοί βρήκαν 15 τουφέκια εφόδου και 10 ημιαυτόματα πιστόλια, πυρομαχικά όπως και στολές παραλλαγής.

Ο ύποπτος ομολόγησε ότι είχε δημοσιεύσει απειλητικά σχόλια στο Ίντερνετ, αλλά υπογράμμισε ότι επρόκειτο «μόνο για ένα αστείο».

Η σύλληψη αυτή έρχεται στον απόηχο των δύο μαζικών δολοφονιών με τουφέκι εφόδου, που σημειώθηκαν πρόσφατα στις ΗΠΑ.

Στη μία στο Ελ Πάσο στο Τέξας ο δράστης της επίθεσης σκότωσε 22 ανθρώπους, ενώ στην άλλη στο Ντέιτον του Οχάιο ένας ένοπλος σκότωσε εννέα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και την αδελφή του, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top