Νορβηγία: «Απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης» οι πυροβολισμοί σε τέμενος

Οι Αρχές εντόπισαν νεκρή μία γυναίκα συγγενή του ενόπλου

Ένοπλη επίθεση πραγματοποιήθηκε χθες σε τέμενος στη Νορβηγία.

Το περιστατικό συνέβη στο ισλαμικό κέντρο αλ Νουρ στο Μπέρουμ, στα περίχωρα του Όσλο, όταν ένας λευκός άνδρας που φέρεται να έδρασε μόνος του, μπήκε μέσα στο τζαμί και άρχισε να πυροβολεί.

Την ώρα της επίθεσης, μόλις τρεις άνθρωποι ήταν παρόντες στο τέμενος, καθώς προετοίμαζαν την μουσουλμανική εορτή Εΐντ αλ-φιτρ και στην οποία αναμένεται να παρευρεθούν σήμερα έως και 1.000 άνθρωποι, δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του τεμένους. 

Σύμφωνα με τις αρχές ένας ηλικιωμένος άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά στο περιστατικό.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK αναφέρει ότι η αστυνομία βρήκε όπλα στο τέμενος, ενώ ένας άνθρωπος, που βρισκόταν εκεί, κατάφερε να ακινητοποιήσει τον δράστη προτού φθάσει η αστυνομία.

Απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης οι πυροβολισμοί στο τζαμί

Η αστυνομία της Νορβηγίας ανακοίνωσε σήμερα ότι αντιμετωπίζει ως «απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης» τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν χθες, Σάββατο, σ' ένα τζαμί στα περίχωρα του Όσλο.

«Ο δράστης της επίθεσης είχε εξτρεμιστικές απόψεις», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου για τον ύποπτο, έναν νεαρό Νορβηγό, ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Όσλο Ρούνε Σκιόντ. «Είχε ξενοφοβικές θέσεις, ήθελε να σπείρει τον τρόμο».
 

Νεκρή μία γυναίκα, συγγενής του δράστη

Λίγο αργότερα οι Αρχές εντόπισαν το πτώμα μίας γυναίκας που φέρεται να είναι συγγενής του δράστη.Η σορός βρέθηκε σε σπίτι κοντά στο σημείο της επίθεσης.

«Θεωρούμε ότι είναι ένας ύποπτος θάνατος. Η νεκρή γυναίκα συνδεόταν με τον άνδρα που συνελήφθη νωρίτερα σήμερα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίς Ρούνε Σολντ σε συνέντευξη Τύπου. «Είχε οικογενειακούς δεσμούς» μαζί του, πρόσθεσε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top