Βούτηξε σε λίμνη και πέθανε από εγκεφαλοφάγα αμοιβάδα

Πρωτοφανές περιστατικό

λίμνη

Ένα σπάνιο περιστατικό συνέβη σε τεχνητή λίμνη στη Βόρεια Καρολίνα, όταν άνδρας που βούτηξε στα νερά της προσβλήθηκε από εγκεφαλοφάγα αμοιβάδα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ, ο άνδρας έπαθε μόλυνση που του προκάλεσε το συγκεκριμένο είδος αμοιβάδας. 

Ο άτυχος άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά, ένιωσε μια αδιαθεσία αφότου βγήκε από τη λίμνη που βρίσκεται στο πάρκο αναψυχής Fantasy Lake Water park στην πόλη Κάμπερλαντ Κάουντι στις 12 Ιουλίου. 

Η ανακοίνωση για τα αίτια θανάτου του έγιναν την Τετάρτη και σήμανε συναγερμός. Όπως μετέδωσε το abcnews το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος του άνδρα οφείλεται στην Naegleria fowleri, όπως είναι η επιστημονική ονομασία της εγκεφαλοφάγας αμοιβάδας. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση πρόκειται για μονοκύτταρο οργανισμό που τρέφεται με τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Η αμοιβάδα μπορεί να αποδειχτεί θανατηφόρα αν εισέλθει στον οργανισμό από τη ρινική κοιλότητα, αλλά δεν μπορεί να προκαλέσει ασθένεια σε περίπτωση κατάποσης. 

Η αμοιβάδα προκαλεί σοβαρή ασθένεια ακόμα και εννιά μέρες μετά την έκθεση σε αυτήν. Ο άνδρας εξέπνευσε έντεκα μέρες μετά την έκθεσή του και τα συμπτώματα που παρουσίασε ήταν πονοκέφαλος, πυρετός, ναυτία και εμετοί. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να εξελιχθούν σε ξηρό λαιμό να προκαλέσουν λιποθυμίες ή ο ασθενής να πέσει σε κώμα. Από το 1962 έως το 2018 έχουν αναφερθεί 145 περιστατικά θανάτων από τη συγκεκριμένη αμοιβάδα, ενώ πέντε από αυτές τις περιπτώσεις καταγράφονται στη Βόρεια Καρολίνα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top