Πέθαναν τον Ερντογάν- Οργίασαν οι φήμες περί θανάτου του Τούρκου Προέδρου

Διαψεύδει η «Arab Turk»- Η Άγκυρα δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη διάψευση

Στο βίντεο του AP o Ερντογάν ψηφίζει στις εκλογές της 23ης Ιουνίου στην Τουρκία

Κατέκλυσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η -ψευδής όπως φαίνεται- είδηση του θανάτου του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τις τελευταίες ώρες. Συγκεκριμένα, ιστοσελίδες κυρίως της Μέσης Ανατολής αναπαράγουν την πληροφορία ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχασε τη μάχη με τη ζωή μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη, στην Κωνσταντινούπολη.

Τις φήμες ωστόσο διαψεύδει η ιστοσελίδα «Arab Turk» η οποία επικαλείται προεδρική πηγή. «Οι φήμες περί θανάτου είναι αβάσιμες» σημειώνει. Η Άγκυρα πάντως δεν έχει ακόμη προχωρήσει σε επίσημη διάψευση.

Η όλη ιστορία περί θανάτου του Τούρκου προέδρου φέρεται να ξεκίνησε μετά την είσοδο Κούρδων στην εβραϊκή γλώσσα, στη Wikipedia, οι οποίοι φέρονται να έβαλαν ημερομηνία για τον θάνατο του Ερντογάν. Έτσι η φήμη διαδόθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ισραηλινές ιστοσελίδες πάντως, αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι διακοπές και για τον λόγο αυτό αμέσως έσπευσαν να διορθώσουν το λάθος στη Wikipedia, εμποδίζοντας την πρόσβαση στο λήμμα του «Ερντογάν» όπου πλέον κανείς δεν μπορεί να εισέλθει και να το επεξεργαστεί για όσο διάστημα το θέμα είναι υπό έρευνα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top