Ρωσία: Έτοιμη να πουλήσει στην Τουρκία μαχητικά Su-35

Μετά την ακύρωση των F-35 από τις ΗΠΑ

Μετά τη δυσαρέσκεια της Tουρκίας, για την ακύρωση της αγοράς των F-35 από τις ΗΠΑ, η ρωσική κρατική εταιρεία Rostec δείχνει έτοιμη να την προμηθεύσει με βομβαρδιστικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35 σε περίπτωση που υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον από τουρκικής πλευράς, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της εταιρεία Σεργκέι Τσεμέζοφ.

Δυσαρέσκεια της Tουρκίας, για την ακύρωση της αγοράς των F-35 από τις ΗΠΑ

«Εάν οι Τούρκοι συνάδελφοι μας εκδηλώσουν επιθυμία, είμαστε έτοιμοι να μελετήσουμε την πώληση Su-35», φέρεται να δήλωσε ο Τσεμέζοφ σύμφωνα με το γραφείο τύπου της Rostec.

Την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου σε γραπτή ανακοίνωση ανέφερε ότι η απόφαση της Τουρκίας να αποκτήσει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 καθιστά αδύνατη την περαιτέρω συμμετοχή της στο πρόγραμμα κατασκευής των αμερικανικών μαχητικών βομβαρδιστικών πέμπτης γενιάς F-35.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ζήτησε από την Ουάσιγκτον να αναστείλει την απόφαση της αυτή που αφορά την συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35.

Τουλάχιστον 9 δισ. χάνει η Άγκυρα από τα F-35

Οι παραγγελίες αξίας περίπου ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων που έχουν λάβει τα τουρκικά εργοστάσια παγώνουν. Η  κατασκευή των ανταλλακτικών θα μεταφερθεί σε άλλες χώρες. Αυτό σημαίνει πώς χάνονται θέσεις εργασίας στην  τουρκική αμυντική βιομηχανία  όπως και οικονομικές ευκαιρίες. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top