Τουρκία: Έφτασαν τα πρώτα τμήματα των S-400

Τσαβούσογλου: «Η διαδικασία θα συνεχιστεί με υγιή τρόπο»

Η παράδοση τμημάτων των S- 400 θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με το οποίο, έφτασαν τα πρώτα τμήματά του σήμερα. 

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι όταν ολόκληρο το σύστημα θα είναι έτοιμο θα αρχίσει η χρήση του με τρόπο που θα καθορίσουν οι αρμόδιες αρχές. Ήδη άρχισαν να μεταδίδονται και οι πρώτες φωτογραφίες από την άφιξη των S- 400 και του αεροσκάφους που μετέφερε τα τμήματα του συστήματος στην Άγκυρα.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πηγές ασφαλείας αναφέρουν ότι θα χρειαστεί έναn μήνα έως και ενδεχομένως έξι μήνες μέχρι την ολοκλήρωση της παράδοσης όλων των τμημάτων των δύο πρώτων συστοιχιών των S- 400 και αναφέρουν ότι δε θα τοποθετηθούν σε αποθήκες αλλά θα τεθούν σε λειτουργία. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η εγκατάσταση θα γίνει στην αεροπορική βάση Ακιντζί της Άγκυρας, η οποία είχε κλείσει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Ωστόσο τώρα θα ανοίξει και πάλι για να αποτελέσει τη βάση των S- 400.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι S-400 οι οποίοι θα μπουν σε λειτουργία χωρίς να συνδεθούν με τα ραντάρ του NATO θα τοποθετηθούν μεν στην βάση Ακιντζί αλλά θα ετοιμαστούν και υποδομές σε άλλες περιοχές όπως η νοτιοανατολική Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία και η Μεσόγειος. 

Τσαβούσογλου για S400: Η διαδικασία θα συνεχιστεί με υγιή τρόπο

Η διαδικασία για τους S-400 θα συνεχιστεί με υγιή τρόπο, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας ότι άρχισε η παράδοση του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος. 

Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε: «Λέμε για τους S-400 ότι είναι μια συμφωνία που τελείωσε. Η διαδικασία συνεχίζεται, εμείς συντονίζουμε αυτές τις υποθέσεις». Ο Τούρκος ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, η διαδικασία από δω και μπρος θα συνεχιστεί με υγιή τρόπο». 

της Άννας Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top