Θες να ζήσεις στο εξωτερικό; Αυτές οι χώρες δίνουν ευκαιρίες για καριέρα!

Το «ΤΟP 10» που χαρίζει ποιότητα ζωής και ευτυχία

χωρες εξωτερικο

Αν έστω και μία φορά έχετε μπει στο τριπάκι να σκεφτείτε «θα τα παρατήσω όλα και θα πάω να ζήσω στο εξωτερικό», τότε δεν έχετε παρά να δείτε την ετήσια έκθεση -Global Expat Index 2019- προκειμένου να κάνετε μία… «έρευνα αγοράς» για το ποια είναι η ιδανική χώρα να ζει κανείς στο εξωτερικό.

Αν θέλετε να φύγετε για... άλλες πολιτείες, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σαν μία σειρά από παράγοντες όπως οι ευκαιρίες καριέρας, το κόστος και η ποιότητα ζωής αλλά και το lifestyle της κάθε χώρας.

 Global Expat Index 2019

Βάσει των παραπάνω παραγόντων, η Ισλανδία ήρθε πρώτη στην έκθεση Global Expat Index 2019, ως η χώρα με τη μεγαλύτερη ασφάλεια και αποδοχή μεταναστών. Η Ισλανδία θεωρήθηκε επίσης ως top επιλογή και λόγω του εντυπωσιακού φυσικού της περιβάλλοντος και των κινηματογραφικών της τοπίων. Εκεί άλλωστε είναι που «γεννιέται» το βόρειο Σέλας, εκεί είναι που υπόγεια ηφαίστεια καλυμμένα από πάγο «βρυχώνται» και εκεί είναι που παγόβουνα «κόβουν δρόμο» ανάμεσα από βουνά. Με όλα αυτά δεν είναι τυχαίο που η Ισλανδία συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά ονειροπόλων, συγγραφέων, καλλιτεχνών και μουσικών που εμπνέονται από το φυσικό της περιβάλλον. 

Αναλυτικά η κατάταξη

1) Ισλανδία

2) Αυστρία

3) Καναδάς

4) Νέα Ζηλανδία

5) Γερμανία

6) Σουηδία

7) Αμερική 

8) Αυστραλία

9) Ολλανδία 

10) Νορβηγία

Εκτός από το παραπάνω «Τοp 1» υπήρξαν και μερικές ακόμα χώρες που ξεχώρισαν ως προς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Το Μεξικό διακρίθηκε ως η χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά εργατικής απασχόλησης, κόστους ζωής και κόστους παιδικής φροντίδας, ενώ η Φινλανδία συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά ως η χώρα που χαρίζει την περισσότερη ευτυχία.

Mεξικό

Φινλανδία

Αν πάντως επιθυμείτε να ζήσετε πολλά χρόνια, η Ιαπωνία ήταν η πρώτη χώρα όσον αφορά το προσδόκιμο ζωής, ενώ αν θέλετε να πλουτίσετε καλύτερα να πάτε στην Ελβετία που συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά μέσου εισοδήματος.

Iαπωνία
Ελβετία

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top