«Ψάξτε εκεί που δείχνει ο Άγγελος» - Το Βατικανό και η εξαφάνιση 15χρονης

Το μυστικό του νεκροταφείου στην υπόθεση-θρίλερ της Εμανουέλα Ορλάντι

εμανουελα μοραντ εξαφανιση

Ήταν καλοκαίρι του 1983 όταν η Εμανουέλα Μοράντι εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Η 15χρονη κόρη ενός υπαλλήλου του Βατικανού τελείωσε από το μάθημα μουσικής και έκτοτε δεν την ξαναείδε ποτέ κανείς.

Μετά από 36 χρόνια και άπειρες θεωρίες συνωμοσίας που απασχόλησαν για δεκαετίες ολόκληρες την Ιταλία, η υπόθεση της Εμανουέλα έρχεται και πάλι στην επιφάνεια.

Φωτογραφία: Αssociated Press

Όπως έγινε γνωστό από την Αγία Έδρα, δύο τάφοι σε ένα γερμανικό κοιμητήριο στην Πόλη του Βατικανού θα ανοιχτούν στο πλαίσιο της έρευνας για τη μυστηριώδη και ανεξήγητη εξαφάνιση του όμορφου μελαχρινού κοριτσιού. 

Η επιχείρηση εκταφής στο Τευτονικό Κοιμητήριο, που βρίσκεται πολύ κοντά στην κατοικία του Πάπα Φραγκίσκου και τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, πήρε το πράσινο φως από τη δικαιοσύνη του Βατικανού και θα διεξαχθεί την 11η Ιουλίου.

Φωτογραφία: Αssociated Press

«Ψάξτε εκεί που δείχνει ο Άγγελος»

Η υπόθεση «άνοιξε» και πάλι όταν η δικηγόρος της οικογένειάς της έλαβε το περασμένο καλοκαίρι ένα μήνυμα όπου αναφερόταν «Ψάξτε την περιοχή όπου δείχνει ο άγγελος», το οποίο συνοδευόταν από μια φωτογραφία όπου διακρίνονταν κάποιες ταφόπλακες. 
Ένα μαρμάρινο γλυπτό αγγέλου με την επιγραφή «Αναπαύσου εν ειρήνη» βρίσκεται στο Τευτονικό Κοιμητήριο του Βατικανού.

Ο Αλεσάντρο Γκισότι, ο εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού, ανέφερε σήμερα, σε ένα δελτίο τύπου, ότι η όλη επιχείρηση θα διεξαχθεί παρουσία των δικηγόρων της οικογένειας Ορλάντι. Κατόπιν, τα λείψανα θα υποβληθούν σε εξετάσεις DNA.

Φωτογραφία: Αssociated Press

Το χρονικό της εξαφάνισης-θρίλερ

Η Εμανουέλα Ορλάντι, η 15χρονη κόρη ενός υπαλλήλου της γραμματείας του Ποντιφικού Οίκου, που διέμενε στην Πόλη του Βατικανού. Την τελευταία φορά που την είχαν δει ήταν στις 22 Ιουνίου του 1983, ενώ έβγαινε από ένα μάθημα μουσικής στη Ρώμη.

Η εξαφάνιση το 1983 της Ορλάντι είναι ένα από τα πλέον μακροχρόνια σύγχρονα μυστήρια που εκτυλίχθηκαν στην έδρα της Καθολικής Εκκλησίας και αποτέλεσε αντικείμενο αναρίθμητων εικασιών και θεωριών συνομωσίας από τα ιταλικά ΜΜΕ, που ενέπλεκαν τόσο κύκλους του Βατικανού όσο και την ίδια τη μαφία.

Φωτογραφία: Αssociated Press

Η μητέρα και ο αδερφός της ζούν ακόμα στους τοίχους του Βατικανού και όλα αυτά τα χρόνια δε σταμάτησαν ποτέ να πιέζουν για να δοθεί μία λύση στην υπόθεση εξαφάνισης.

Το 2005 ένας Ιταλός ντετέκτιβ είχε λάβει την ανώνυμη πληροφορία ότι η Ορλάντι είχε πέσει θύμα απαγωγής από Καρδινάλιο του Βατικανού και ότι το «μυστικό στην απαγωγή της βρίσκεται στην κρύπτη του αφεντικού της μαφίας Eνρίκο Ρενατίνο Ντε Πέντις.

Ο Ντε Πέντις είχε δολοφονηθεί στη Ρώμη το 1990 και η σορός του μεταφέρθηκε στη Βασιλική Sant’ Apollinare πριν το 1997.

Φωτογραφία: Αssociated Press

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το όνομά του είχε συνδεθεί με την υπόθεση εξαφάνισης της 15χρονης Εμανουέλα. Το 2008 η πρώην ερωμένη του είχε ισχυριστεί ότι το αφεντικό της μαφίας εμπλεκόταν στην απαγωγή της ανήλικης και ότι το σώμα της είχε θαφτεί στα περίχωρα της Ρώμης.

Φωτογραφία: Αssociated Press

Έρευνες που έγιναν τόσο στο σημείο της υποτιθέμενης ταφής όσο και στον τάφο του Ντε Πέντις, δεν έφεραν στο φως κανένα απολύτως στοιχείο.

Μένει να φανεί αν η νέα έρευνα που θα διεξαχθεί θα δώσει επιτέλους απαντήσεις στην υπόθεση-θρίλερ.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top