Η Ευρώπη «φλέγεται» από τον καύσωνα: Ένας 17χρονος νεκρός στην Ισπανία

Τρεις Γάλλοι βούτηξαν στη θάλασσα και πέθαναν από θερμικό σοκ

Ένα αγόρι 17 ετών έχασε τη ζωή του από θερμοπληξία σε χωριό της Ανδαλουσίας το πρωί της Παρασκευής, το πρώτο θύμα στη χώρα από τον σφοδρό καύσωνα που πλήττει τη Δυτική Ευρώπη. 

Καύσωνας στην Ευρώπη: Λιώνουν οι δρόμοι, λυγίζουν οι σιδηροδρομικές γραμμές

Όπως αναφέρει η περιφέρεια της Ανδαλουσίας, ο νέος άνδρας ένιωσε μια ζάλη από την υψηλή θερμοκρασία και αποφάσισε να βουτήξει στην πισίνα στο μέρος όπου εργαζόταν. Βγαίνοντας όμως από το νερό παρουσίασε έντονους σπασμούς και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου λίγο αργότερα κατέληξε. Οι μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι η θερμοκρασία στην Ισπανία θα ξεπεράσει για μια ακόμη ημέρα του 40 βαθμούς Κελσίου.

Καμίνι η Ευρώπη: Τρελάθηκαν οι Γερμανοί και βγήκαν γυμνοί στους δρόμους

Σε κατάσταση συναγερμού η Γαλλία

Πριν δυο μέρες τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γαλλία από τον πρωτοφανή καύσωνα που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες μέρες, όταν βούτηξαν στη θάλασσα και υπέστησαν σοκ από τη διαφορά θερμοκρασίας. 

Θερμοκρασίες ρεκόρ στην Ευρώπη λόγω του αφρικανικού καύσωνα

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, δύο άνδρες 70 και 75 ετών και μία γυναίκα 62 ετών, έπεσαν στη θάλασσα για να δροσιστούν, όμως η θάλασσα ήταν τόσο κρύα που φέρεται να υπέστησαν καρδιακή ανακοπή από θερμικό σοκ. 

Οι αρχές έχουν κηρύξει σε κατάσταση «πορτοκαλί συναγερμού» 58 διαμερίσματα στη Γαλλία, καθώς το θερμόμετρο σκαρφαλώνει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται ο υδράργυρος να σκαρφαλώσει στους 45 βαθμούς Κελσίου. 

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ένα «τριήμερο κόλαση», προειδοποιώντας πως οι θερμοκρασίες που θα καταγραφούν θα καταρρίψουν όλα τα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών που συνήθως σημειώνονται είτε στα τέλη Ιουλίου, είτε τον Αύγουστο. 

Περισσότερο θα πληγούν Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Ελβετία. 

Στο Παρίσι οι αρχές έχουν δημιουργήσει δροσερούς χώρους σε δημοτικά κτίρια, ενώ έχουν ανοίξει πισίνες για βραδινή κολύμβηση και εγκατέστησαν επιπλέον βρύσες. 

Οι διαγωνισμοί στα σχολεία για το απολυτήριο γυμνασίου αναβλήθηκαν μέχρι την επόμενη εβδομάδα και οι ΜΚΟ μοιράζουν νερό σε άστεγους, ενώ οι πωλήσεις ανεμιστήρων έχουν αυξηθεί.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφονται στην Ευρώπη έχουν σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Στην Τσεχία το θερμόμετρο έδειξε 38,9 βαθμούς Κελσίου, στη Γερμανία 38,6, στο Κλερμόν Φεράν της Γαλλίας 40,9. 

Η Meteo France, η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία, έχει θέσει σε "κόκκινο συναγερμό" τέσσερα διαμερίσματα στα νότια της χώρας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη Γαλλία.

Στη Γερμανία, στις πόλεις Λέχνε και Μπαντ Εϊνχάουζεν, οι αρχές έλαβαν μέτρα για τον περιορισμό της κατανάλωσης νερού. Η χρήση πόσιμου νερού θα περιοριστεί μόνο για "ζωτικές ανάγκες" και οι κάτοικοι απειλούνται με πρόστιμα ύψους έως και 1.000 ευρώ.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top