Καρχαρίας κατασπάραξε τουρίστρια την ώρα που κολυμπούσε

Βρήκε τραγικό θάνατο μπροστά στα μάτια των γονιών της

Η άτυχη κοπέλα

Σε εφιάλτη μετατράπηκαν οι διακοπές μιας νεαρής τουρίστριας από την Καλιφόρνια με τους γονείς της στις Μπαχάμες, καθώς δέχθηκε επίθεση από τρεις καρχαρίες την ώρα που κολυμπούσε. 

Η 21χρονη Τζόρνταν Λίντσεϊ  έκανε snorkeling  κοντά στο Rose Island. Ξαφνικά την περικύκλωσαν καρχαρίες, ενώ οι γονείς της άρχισαν να ουρλιάζουν για να την ειδοποιήσουν για τον κίνδυνο, καθώς δεν το είχε αντιληφθεί. 

Δυστυχώς η άτυχη κοπέλα δεν τους άκουσε και μέσα σε δευτερόλεπτα τα σαρκοφάγα κοίτη την κατασπάραξαν μπροστά στα έντρομα μάτια των γονιών της, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να κάνουν απολύτως τίποτα για να τη σώσουν. 

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι καρχαρίες της έκοψαν το δεξί χέρι, τη δάγκωσαν στο αριστερό και κάρφωσαν τα κοφτερά σαγόνια τους στα πόδια της και στους γλουτούς της. 

Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά τα τραύματά της ήταν τόσο σοβαρά που δεν τα κατάφερε. 

Η οικογένεια της Λίντσεϊ ξεκίνησε διαδικτυακό έρανο, ώστε να μεταφερθεί η σορός της από τις Μπαχάμες στην Καλιφόρνια και μέσα σε λίγες ώρες συγκέντρωσε 3.000 δολάρια. 

Οι αρχές στις Μπαχάμες διεξάγουν έρευνα για το τραγικό περιστατικό.

Οι ειδικοί ξεκαθαρίζουν ότι ακόμη και στα πιο «επικίνδυνα» νερά (Φλόριδα, Χαβάη, Αυστραλία ή Νότια Αφρική) η πιθανότητα να δεχθεί κάποιος επίθεση από καρχαρία είναι 1 στα 264 εκατομμύρια. Την προηγούμενη δεκαετία στις ΗΠΑ υπήρξαν μόλις 10 θανάσιμες επιθέσεις, ενώ το ίδιο διάστημα 7.053 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κάνοντας ποδήλατο.

Όσον αφορά στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί συνολικά 14 επιθέσεις στην Ελλάδα (οι 11 εκ των οποίων ήταν θανατηφόρες) τα τελευταία 161 χρόνια, με την πιο πρόσφατη να χρονολογείται το 1981.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top