«Πέθανε» για 27 λεπτά και υποστηρίζει πως είδε τον Παράδεισο

«Είναι πραγματικός!» - Το απόκοσμο μήνυμα που έγραψε μόλις «ξύπνησε»

ανακοπη παραδεισος

Viral έχει γίνει η ιστορία της Tina Hines, η οποία τον Φεβρουάριο του 2018 υπέστη ανακοπή καρδιάς ενώ έκανε πεζοπορία με τον σύζυγό της κοντά στο σπίτι τους, στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

Η Tina η οποία δεν είχε ιστορικό καρδιολογικών προβλημάτων κατέρρευσε ενώ περπατούσαν, παίρνοντας ένα περίεργο μωβ χρώμα.

Ο σύζυγός της, Brian, που ήταν δίπλα της, δίχως να χάσει χρόνο αλλά και την ψυχραιμία του, της έκανε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση καταφέρνοντας να την επαναφέρει για λίγο στη ζωή. Περιμένοντας το ασθενοφόρο να φτάσει, η καρδιά της σταμάτησε και πάλι να χτυπά, με αποτέλεσμα ο άντρας της να της ξανακάνει ΚΑΡΠΑ, επαναφέροντάς τη για δεύτερη συνεχόμενη φορά στη ζωή.

H Tina, μάνα τεσσάρων παιδιών, με τον σύζυγό της Brian, που της έσωσε τη ζωή. Φωτογραφία: Facebook/Τina.Hines

Όμως η περιπέτειά της δε σταμάτησε εκεί. Μέσα στο ασθενοφόρο οι διασώστες έδωσαν σκληρή μάχη, καθώς η καρδιά της σταμάτησε άλλες τέσσερις φορές. 

Όπως δήλωσε η ίδια στο ΑΖfamily.com, μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο είχε «πάει και είχε έρθει» έξι φορές, που σημαίνει ότι για συνολικά 27 λεπτά ήταν «νεκρή».

H Τina Hines. Φωτογραφία: Facebook/Τina.Hines

Στο νοσοκομείο οι γιατροί την διασωλήνωσαν αμέσως και κατάφεραν να κρατήσουν σταθερή την πορεία της υγείας της. Όταν συνήλθε, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ζητήσει μολύβι και χαρτί. Πάνω σε αυτό, έγραψε ένα περίεργο μήνυμα, το οποίο όπως η ίδια υποστηρίζει αναφέρεται στην ύπαρξη του παραδείσου.

Το σημείωμα που έκανε με το που κατάφερε να επανέλθει μέσα στο νοσοκομείο

Η ίδια διηγήθηκε πως τα λεπτά που ήταν «νεκρή» είδε «πολύ ζωντανά χρώματα. Ήταν όλα τόσο αληθινά». Η Tina περιέγραψε ακόμα πως είδε μία φιγούρα που πιστεύει πως ήταν ο Ιησούς, να στέκεται μπροστά σε μαύρες πύλες, πίσω από τις οποίες «ανάβλυζε» ένα κίτρινο φως.

Σύμφωνα με την ιστορία της Tina, ο Παράδεισος υπάρχει και είναι πέρα για πέρα αληθινός. Αυτό ήταν και το πρώτο πράγμα που είπε στα αγαπημένα της πρόσωπα όταν επιτέλους συνήλθε.

Πολλοί γιατροί και επιστήμονες πάντως βλέπουν με δυσπιστία την ιστορία της Tina, επικαλούνενοι έρευνες που αναφέρουν ότι με το που σταματήσει η καρδιά ο εγκέφαλος συνεχίζει να λειτουργεί για λίγα λεπτά.

Ο δρ. Sam Parnia, διευθυντής της έρευνας για την κριτική φροντίδα και αναζωογόνηση στην Ιατρική Σχολή Langone του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, και η ομάδα του, εξέτασαν ανθρώπους που είχαν καρδιακή ανακοπή και στη συνέχεια ανένηψαν με επιτυχία.

Η μελέτη τους δημοσιεύθηκε το 2014 στο επιστημονικό περιοδικό Resuscitation.

Οι ερευνητές μελέτησαν τις μαρτυρίες 2.060 ασθενών, που έφτασαν «κοντά στον θάνατο». Από αυτούς, τα 330 άτομα επέζησαν μετά από ανάνηψη. Και από αυτούς τους 330, οι 140 ασθενών μπορούσαν να ανακαλέσουν μνήμες από την εμπειρία τους αυτή. Έτσι, συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο που ρίχνει φως στο τι συμβαίνει όταν η καρδιά έχει σταματήσει να λειτουργεί, αλλά όχι και ο εγκέφαλος. Παλαιότερα, πολλές από αυτές τις περιγραφές, ανέφεραν λάμψεις φωτός και «τούνελ με φως» κλπ., Ήταν, ως επί το πλείστον, ανέκδοτες. Αυτή είναι η πρώτη και μεγαλύτερη μελέτη που δείχνει ακριβώς τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου.

Η μελέτη, που ονομάζεται AWARE, επικεντρώθηκε στο αν οι συμμετέχοντες είχαν αίσθηση του τι συνέβαινε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης.

Σύμφωνα με τον δρ. Sam Parnia, ο θάνατος ορίζεται ως η στιγμή που η καρδιά σταματάει να χτυπάει. Το αίμα από την καρδιά δεν καταφέρνει να φτάσει στον εγκέφαλο για να τον διατηρήσει. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα αντανακλαστικά της βάσης του εγκεφάλου χάνονται σχεδόν αμέσως. Αλλά αυτή η μελέτη αποκαλύπτει ότι η ενέργεια του εγκεφάλου μπορεί να μην εξαντλείται εντελώς.

Ο εγκεφαλικός φλοιός του εγκεφάλου, που είναι υπεύθυνος για την σκέψη και την επεξεργασία των πληροφοριών από τις πέντε αισθήσεις, δείχνει μηδενική δραστηριότητα μέσα σε 2 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα από το σταμάτημα της καρδιάς. Επομένως δεν μπορούν να ανιχνευθούν κύματα εγκεφάλου εκεί. Αυτό ξεκινάει τον αργό θάνατο των εγκεφαλικών κυττάρων. Ο πραγματικός χρόνος για να ολοκληρωθεί ο θάνατος του εγκεφάλου μπορεί να διαρκέσει λίγες ώρες μετά τη διακοπή της καρδιάς, πρόσθεσε ο δρ. Parnia.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top