Επίδοξος διάδοχος της Μέι: «Είχα κάνει χρήση κοκαΐνης»

«Ήταν λάθος...» υποστηρίζει ο Μάικλ Γκόουβ

Μάικλ Γκόουβ

Ένα από τα φαβορί για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος παραδέχθηκε ότι έχει κάνει χρήση κοκαΐνης στο παρελθόν «σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις». 

Ο λόγος για το υπουργό Περιβάλλοντος, Μάικλ Γκόουβ. 

Όπως εξήγησε, είχε κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας ως νεαρός δημοσιογράφος, πριν από 20 χρόνια, ωστόσο μετανιώνει βαθιά για εκείνη του την επιλογή.

«Ήταν λάθος. Κοιτάζω πίσω και εύχομαι να μην το είχα κάνει αυτό. Ήταν πριν από 20 χρόνια και ναι, ήταν ένα λάθος. Αλλά δεν πιστεύω ότι τα παλιά λάθη σε ακυρώνουν», είπε χαρακτηριστικά ο Γκόουβ.

Ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος παραχώρησε τις σχετικές δηλώσεις πριν από την έκδοση του «Michael Gove: A Man in a Hurry», του δημοσιογράφου Όουεν Μπένετ. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, ο Γκόουβ παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση κοκαΐνης, μιλώντας σε συμβούλους του κατά την κούρσα για την ηγεσία των Συντηρητικών το 2016. Ειδικότερα, όταν τον ρώτησαν (θέλοντας να προλάβουν τυχόν αδυναμίες στην καμπάνια του) αν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, αυτός απάντησε «Ναι, κοκαΐνης», σύμφωνα με πηγή του δημοσιογράφου. «Ο Γκόουβ έλαβε τη σύσταση να μην δώσει ποτέ αυτήν την απάντηση δημοσίως και να χρησιμοποιήσει τα λόγια που είχε πει ο Ντέιβιντ Κάμερον όταν ήταν ο ίδιος υποψήφιος, ότι δηλαδή οι πολιτικοί δικαιούνται να έχουν προσωπική ζωή προτού μπουν στην πολιτική», ισχυρίζεται το βιβλίο.

«Το βιβλίο έχει δίκιο. Πήρα ναρκωτικά. Είναι κάτι που μετανιώνω βαθιά. Τα ναρκωτικά καταστρέφουν ζωές. Είναι επικίνδυνα και ήταν λάθος», παραδέχθηκε μιλώντας στην Daily Mail ο Γκόουβ που έχει διατελέσει και υπουργός Δικαιοσύνης. «Όταν εργαζόμουν ως δημοσιογράφος σίγουρα δεν φανταζόμουν ότι θα μπω στην πολιτική. Δεν ενεργούσα έχοντας αυτό κατά νου», συμπλήρωσε ακόμη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top