Επίσημο δείπνο προς τιμήν του Τραμπ και της Μελάνια παρέθεσε η Ελισάβετ

170 καλεσμένοι, «στρατός» από σεφ και μπουκάλια κρασί αξίας 1500 ευρώ

Δείτε στο video του Reuters εντυπωσιακά πλάνα από το επίσημο δείπνο

Τριήμερη επίσκεψη στη Βρετανία πραγματοποιεί ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μελάνια Τραμπ.

Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έγινε δεκτό με όλες τις τιμές, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν τους στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Οι εικόνες από το εσωτερικό της αίθουσας δεξιώσεων είναι άκρως εντυπωσιακές. «Το παρών» έδωσαν 170 καλεσμένοι οι οποίοι έφαγαν για δείπνο αρνί από το Windsor για δείπνο και σαμούρι (σαρκοφάγο θηλαστικό) με φράουλα. 

O Ντόναλντ Τραμπ, η βασίλισσα Ελισάβετ και η Μελάνια Τραμπ. AP Photo/Alastair Grant, Pool

Στους καλεσμένους σερβιρίστηκαν μπουκάλια κρασί αξίας 1574 ευρώ το ένα.

Κατά την προσφώνησή της, η Ελισάβετ αναφέρθηκε στις κοινές αξίες και τα συμφέροντα της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, τα οποία όπως τόνισε θα συνεχίσουν να ενώνουν τις δύο χώρες.Το dress code επέβαλε white ties για τους άνδρες και τιάρα για τις γυναίκες. 19 butlers σέρβιραν κρασί, ενώ ένας «στρατός» από σεφ φρόντιζε και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Όλα έγιναν με στρατιωτική πειθαρχία, καθώς χρειάστηκε για το προσωπικό μία ώρα και 15 λεπτά για να σερβίρουν τους επίσημους καλεσμένους και περίπου μιάμιση ώρα για να τα μαζέψουν.

Οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει έξι μήνες πριν από το event, ενώ για να στρωθεί το τεράστιο τραπέζι χρειάστηκαν τέσσερις ολόκληρες μέρες.

Η πρόποση της Ελισάβετ

Η 93χρονη βασίλισσα έκανε μια πρόποση για τον Τραμπ και τη σύζυγό του Μελάνια και μίλησε εν συντομία για τους οικονομικούς δεσμούς των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, η βασίλισσα Ελισάβετ, η Μελάνια Τραμπ, ο πρίγκιπας Κάρολος, και η Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα. AP Photo/Alastair Grant, Pool

«Απόψε γιορτάζουμε μια συμμαχία που βοήθησε να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την ευημερία και των δύο λαών μας επί δεκαετίες και η οποία πιστεύω ότι θα διαρκέσει για πολλά χρόνια ακόμη».

Ελισάβετ και Ντόναλντ Τραμπ στο Παλάτι. AP Photo/Alastair Grant, Pool

Τραμπ: «Μία σπουδαία, σπουδαία γυναίκα η Ελισάβετ»

Στην αντιφώνησή του ο πρόεδρος Τραμπ έπλεξε το εγκώμιο της βασίλισσας και μίλησε για τη συμβολή της κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Αυτή η νεαρή μηχανικός ήταν η μελλοντική βασίλισσα, μια σπουδαία, σπουδαία γυναίκα», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσημο δείπνο προς τιμήν του Ντόναλντ Τραμπ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.AP Photo/Alastair Grant, Pool

«Ο δεσμός μεταξύ των δύο χωρών μας σφραγίστηκε δια παντός σε αυτή τη μεγάλη σταυροφορία», πρόσθεσε. «Καθώς τιμούμε την κοινή νίκη και την κληρονομιά μας, επαναβεβαιώνουμε τις κοινές αξίες που θα μας ενώνουν στο μέλλον: ελευθερία, εθνική κυριαρχία, αυτοδιάθεση, κράτος δικαίου και αναφορά στα δικαιώματα που δόθηκαν σε εμάς από τον παντοδύναμο Θεό», κατέληξε.

Ποιοι έδωσαν «το παρών» στο επίσημο δείπνο

Η Κέιτ Μίντλετον με τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν. Φωτογραφία: Victoria Jones/Pool Photo via AP

Η παραιτηθείσα Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ. Φωτογραφία: Victoria Jones/Pool Photo via AP

 

Η Μελάνια Τραμπ συνοδευόμενη από τον πρίγκιπα Κάρολο. Φωτογραφία: Victoria Jones/Pool Photo via AP

Η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα, συνοδευόμενη από τον Λίαμ Φοξ, Υπουργό Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου. Φωτογραφία: Victoria Jones/Pool Photo via AP
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top