Ανέπτυξε 2.500 προσωπικότητες για να αντέξει την κακοποίηση του μπαμπά της

Ανατριχίλα στην δικαστική αίθουσα από όσα έζησε

παιδικό παιχνίδι

Μια γυναίκα ανέπτυξε 2.500 προσωπικότητες για να μπορέσει να επιβιώσει από τους αλλεπάλληλους βιασμούς που βίωνε επί μια δεκαετία από τον ίδιο της τον πατέρα. Αυτές οι προσωπικότητες ήταν που οδήγησαν και στην καταδίκη του. 

Η Jeni Hayne από την ηλικία των τεσσάρων έως τα 14 βιαζόταν κατ’ εξακολούθηση από τον πατέρα της Richard. Οι 25.000 αυτές προσωπικότητες τη βοήθησαν να μπορέσει να επιβιώσει όλα αυτά τα χρόνια μετυά από αυτή την τραυματική εμπειρία. 

Η ίδια αποκαλεί τις προσωπικότητες αυτές τον ψυχολογικό της στρατό, ο οποίος καταλάμβανε το σώμα της κατά τη διάρκεια της κακοποίησης που γινόταν μέσα στο σπίτι της οικογένειάς της στα προάστια του Σίδνεϊ. 

Όπως είπε η ίδια στην εκπομπή «60 minutes», δεν υπάρχει κάποια συνεννόηση για το ποια προσωπικότητα θα μιλήσει. Όποια έχει τη σωστή απάντηση στην ερώτηση που γίνεται λέει αυτά που ξέρει.

Για πρώτη φορά μάλιστα ο δικαστής επέτρεψε κάθε μία από αυτές τις προσωπικότητες να καταθέσουν τα όσα εφιαλτικά έζησε η Jeny.

Η Διαταραχή Πολλαπλών Προσωπικοτήτων, παλιότερα αντιμετωπιζόταν με δυσπιστία, ακόμα και από ψυχιάτρους. Όμως ο ψυχίατρος George Blair West, ο οποίος παρακολουθεί την Jeni κατέθεσε ότι το μυαλό της δεν έχει απολύτως τίποτα. Αντίθετα τα άτομα που πάσχουν από αυτή τη διαταραχή είναι εξαιρετικά έξυπνα, αφού το μυαλό τους καταφέρνει να βρει μια περίπλοκη κι έξυπνη λύση σε μια κατάσταση που οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να καταλάβουμε. 

Αυτό που βοήθησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν αναλάβει τις έρευνες, είναι ότι κάθε μία από αυτές τις προσωπικότητες βίωνε διαφορετικές πτυχές του τραύματος που προκλήθηκε στη Jeny, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να θυμάται με απίστευτη λεπτομέρεια την κακοποίηση που υπέστη από τον πατέρα της. 

Εναντίον του 74χρονου Richard Haynes δεν υπήρχαν πολλά στοιχεία που να αποδεικνύουν τον βιασμό της κόρης του, όμως το σώμα της Jeny ήταν ένας τόπος εγκλήματος. Υπεβλήθη σε σοβαρές επεμβάσεις για να αποκαταστήσει τη σωματική βλάβη που προκάλεσε ο πατέρας της.

Το 2017, ο Haynes εκδόθηκε στην Αυστραλία από το Ηνωμένο Βασίλειο και εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, παρά φύσιν ασέλγεια και άσεμνη προσβολή της κόρης του. 

Μάλιστα, επειδή τα όσα θα ακούγονταν στο δικαστήριο, ενδεχομένως να ήταν εξαιρετικά τραυματικά και για τους ενόρκους, η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών με την παρουσία ενός μόνο δικαστή. 

Ο Haynes δήλωσε αθώος, όμως δύο ώρες μετά από την κατάθεση της κόρης του, ως «Symphony», μία από τις προσωπικότητες που είχε αναπτύξει, άλλαξε αμέσως στάση και αποδέχθηκε την ενοχή του. 

Η Jeny μάλιστα, ως θύμα σεξουαλικής κακοποίησης είχε το δικαίωμα να διατηρήσει την ανωνυμία της, όμως έτσι ο πατέρας της θα γλίτωνε την καταδίκη, οπότε αποφάσισε να βγει μπροστά και να αποκαλύψει την φρικτή αλήθεια. 

Η ποινή του πατέρα της θα ανακοινωθεί στις 31 Μαΐου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top