Καταδύθηκε στην τάφρο των Μαριανών και βρήκε… σκουπίδια

Το βαθύτερο σημείο των ωκεανών δε γλίτωσε από τον άνθρωπο

Στο βαθύτερο σημείο των ωκεανών, εκεί που κανένας άλλος άνθρωπος δεν είχε καταδυθεί μέχρι σήμερα, ο Victor Vescovo βρήκε αυτό που βρίσκει κανείς σε κάθε γωνιά του δρόμου: Σκουπίδια.

Ο Vescovo που είναι συνταξιούχος αξιωματικός του ναυτικού, μπήκε σε ειδικά κατασκευασμένο υποβρύχιο και καταδύθηκε στην τάφρο των Μαριανών σε βάθος 10.928 μέτρων.

Μάλιστα κατάφερε να φτάσει 16 μέτρα πιο χαμηλά συγκριτικά με την προηγούμενη κατάδυση που είχε πραγματοποιηθεί το 1960.

Όπως θα δείτε και στο video, φτάνοντας στο βαθύτερο σημείο της γης, ο Vescovo ανακάλυψε πως ακόμα κι εκεί τα σκουπίδια έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Η ανακάλυψη αυτή στον πάτο του ωκεανού του προκάλεσε έκπληξη, ενώ πλέον προσπαθεί να καταλάβει αν πρόκειται για πλαστικό ή για κάποιο άλλο υλικό.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες η αποστολή της οποίας ηγείται ο Vescovo έχει κάνει συνολικά πάνω από τέσσερις καταδύσεις στην τάφρο των Μαριανών, μαζεύοντας πολλά δείγματα.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που άνθρωποι κατάφεραν να καταδυθούν στο βαθύτερο σημείο των ωκεανών. Ο τελευταίος που το είχε κάνει πραγματικότητα ήταν ο Καναδός σκηνοθέτης, James Cameron το 2012, φτάνοντας σε βάθος 10.908 μέτρων.

Η πρώτη αποστολή στην ιστορία της ανθρωπότητας ήταν από το αμερικανικό ναυτικό το 1960, φτάνοντας σε βάθος 10.912 μέτρων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top