Ρωσία: Πέθαναν επιβάτες, αλλά σώθηκαν οι χειραποσκευές της business class

Βρέθηκαν τα δύο μαύρα κουτιά του ρωσικού αεροπλάνου

Παρόλο που οι συνθήκες της τραγωδίας στο αεροδρόμιο της Μόσχας, που στοίχισε τη ζωή σε 41 ανθρώπους, δεν είναι ακόμη γνωστές, ενδιαφέρον προκαλούν οι μαρτυρίες κάποιων εκ των επιζώντων επιβατών, που όλο και πληθαίνουν και κάνουν λόγο για χτύπημα από κεραυνό. 

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το Soukhoi Superjet 100 χτυπήθηκε από κεραυνό λίγο μετά την απογείωσή του.

«Ναι, αυτό συνέβη. Τουλάχιστον είδα μια λευκή λάμψη», είπε ένας από τους επιζήσαντες επιβάτες, ο Ντμίτρι Χλεμπούσκιν, σύμφωνα με το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

«Απογειωνόμασταν και το αεροσκάφος επλήγη από τον κεραυνό (...).Το αεροπλάνο αναπήδησε πάνω στην πίστα σαν ακρίδα και έπιασε φωτιά στο έδαφος», είπε ένας άλλος επιβάτης, ο Πιοτρ Εγκόροφ στην εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα.

Δείτε το ρεπορτάζ του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του STAR

Μόσχα: Καταγγελίες σοκ για τους επιβάτες της business class και τους νεκρούς

Tην ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα της Βild, σύμφωνα με το οποίο, οι προύχοντες της  business class εμπόδισαν να εξέλθουν όσους είχαν εισιτήριο οικονομικής θέσης. O λόγος; Κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του αεροσκάφους, ορισμένοι επιβάτες της πρώτης θέσης θέλησαν να πάρουν τις αποσκευές τους, μπλοκάροντας τον κεντρικό διάδρομο! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσουν κάποιοι επιβάτες που βρίσκονταν στα πίσω καθίσματα της οικονομικής θέσης και να μην καταφέρουν να βγουν ζωντανοί από το φλεγόμενο αεροπλάνο, όπως αναφέρει το ρωσικό δίκτυο 24tv. 

Βρέθηκαν τα δύο «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους

Σύμφωνα με πηγές στους κόλπους των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, τις οποίες επικαλούνται τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τα δύο «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος και δόθηκαν στους ερευνητές. 

Το αεροσκάφος βρίσκοταν μέσα στο αεροπλάνο όταν αυτό υποχρεώθηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας μερικά λεπτά αφότου είχε απογειωθεί με προορισμό το Μουρμάνσκ (βόρεια Ρωσία) για τεχνικό πρόβλημα. Στη συνέχεια, πήρε φωτιά λίγο μετά την απογείωσή του. Από τη φωτιά 41 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο, ανάμεσά τους και δύο παιδιά. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top