Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία - Η Λευκωσία δε μένει με σταυρωμένα χέρια

Νέες προειδοποιήσεις από την Άγκυρα

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από την Τουρκία, η οποία φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, ως εγγυήτρια δύναμη. Την Κυριακή ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ τόνισε ότι η Τουρκία δε θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel 

«Ως εγγυήτρια δύναμη, η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύησει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε.

Η νέα αυτή πρόκληση έρχεται μετά την απόφαση της Άγκυρας να ξεκινήσει γεωτρήσεις με τον «Πορθητή», πρωτοβουλία που προκάλεσε την αντίδραση της Κύπρου, αλλά και της ΕΕ. 

Η απάντηση ήρθε για ακόμη μία φορά δια στόματος του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της επαρχίας Αποκορώνου στα Χάνια. Ο κ. Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Αποκορώνου.

Φιλία, καλή γειτονία, ευρωπαϊκή προοπτική ναι, αλλά κατά πλήρη εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και σε αυτό εκπτώσεις δεν υπάρχουν. Οριοθέτηση ΑΟΖ θα γίνει για κάθε κράτος όπως απαιτούν οι διατάξεις Δικαίου Θαλάσσης..

Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Η Λευκωσία δεν μένει με σταυρωμένα χέρια. Το Ράδιο Κύπρος με μήνυμα προς το τουρκικό πλοίο-γεωτρύπανο Φατίχ ζητάει τον άμεσο τερματισμό των παράνομων ενεργειών ειδάλλως θα υπάρξει διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Δεν θα δεχτούμε τελελεσμένα ξεκαθαρίζει ο Τούρκος Υπουργος Άμυνας.

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο τα οποία  πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Επίσης ως εγγυήτρια δύναμη είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του λαού της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και να μην επιτρέψει κανένα τετελεσμένο.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Το δάχτυλο στην Άγκυρα κουνά και το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου διαμηνύοντας ότι θα έχουν συνέπειες μονομερείς ενέργειες που καταπατούν το διεθνές δίκαιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top