Στις κάλπες σήμερα οι Φινλανδοί

Φαβορί οι Σοσιαλδημοκράτες

Οι Φινλανδοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες, έτοιμοι να εκλέξουν τον πρώτο αριστερό πρωθυπουργό μετά από δύο δεκαετίες, αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις για τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

Οι σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι μέχρι σήμερα βρίσκονται στην αντιπολίτευση, αναμένεται να αναδειχθούν στο μεγαλύτερο κόμμα της χώρας και να εξασφαλίσουν έναν ρόλο-κλειδί στον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης. Εντούτοις, η δυνατότητά τους να κυβερνήσουν ενδέχεται να παρεμποδιστεί από την ραγδαία άνοδο που καταγράφει το εθνικιστικό-λαϊκιστικό Κόμμα των Φινλανδών.

Ως αντιπολίτευση οι σοσιαλδημοκράτες και άλλα κόμματα άσκησαν κριτική εναντίον των προγραμμάτων λιτότητας της κυβέρνησης του κεντροδεξιού συνασπισμού πρωθυπουργού Γιούχα Σίπιλα υποστηρίζοντας ότι είναι εις βάρος των συνταξιούχων, των οικογενειών με μικρά παιδιά, των φοιτητών και των ανέργων.

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού YLE προβλέπει ότι οι σοσιαλδημοκράτες θα εξασφαλίσουν την πρώτη θέση συγκεντρώνοντας το 19% των ψήφων, δίνοντας στον αρχηγό του κόμματος Άντι Ρίνε την ευκαιρία να προχωρήσει σε συνομιλίες για τον σχηματισμό συνασπισμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top