Οι Τούρκοι συνέλαβαν 950 μετανάστες στα σύνορα με την Ελλάδα

Είχαν πέσει θύματα διασποράς ψευδών μηνυμάτων στο facebook

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η διασπορά ψευδών ειδήσεων στο μεταναστευτικό.

Την περασμένη Πέμπτη στην Ανδριανούπολη η τουρκική συνοριοφυλακή συνέλαβε 950 προσφυγες και μετανάστες, ανάμεσα τους πολλές γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι έφθασαν στα σύνορα.

Όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αnadolu, τις προηγούμενες μέρες άγνωστοι διακίνησαν μέσω αναρτήσεων στα σόσιαλ μίντια την ψευδή πληροφορία ότι πρόκειται να επιτραπεί σε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να εισέλθουν στην Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας.

Η συγκεκριμένη πληροφορία έφθασε και στις τουρκικές αρχές, που αύξησαν τον αριθμό των συνοριοφυλάκων και τις περιπολίες προκειμένου να αποτρέψουν την μαζική απόπειρα των μεταναστών, να περάσουν στην Ελλάδα.

Ότι συνέβη δηλαδή στα Διαβατά, όπου εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες παρακινήθηκαν μέσω των σόσιαλ μίντια, να ξεκινήσουν από τον καταυλισμό  και να πάνε στην Ιδομένη, με το πρόσχημα ότι πρόκειται να ανοίξουν τα σύνορα.

Το κάλεσμα είχε κάνει η διαδικτυακή ομάδα «Το Καραβάνι Της Ελπίδας».

Όπως αποδείχθηκε ήταν ακόμα ένα κόλπο είτε διακινητών, είτε ακραίων στοιχείων που επιχείρησαν να προκαλέσουν νέα ένταση γύρω από το «ακανθώδες» ζήτημα της μεταναστευτικής κρίσης.

Αποτέλεσμα ήταν εκατοντάδες πρόσφυγες  - κυρίως από την Αθήνα και τη Θήβα - να φθάσουν με τις οικογένειες τους στα Διαβατά.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top