Τζεφ και ΜακΚένζι Μπέζος: Βγήκε το ακριβότερο διαζύγιο του κόσμου!

Η πρώην σύζυγος θα πάρει 35 δισεκατομμύρια δολάρια

O πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος συμφώνησε με τη σύζυγό του ΜακΚένζι να λύσουν τον γάμο τους, σημειώνοντας ένα ακόμη ρεκόρ… το ακριβότερο διαζύγιο στον κόσμο.

Η ΜακΚένζι Μπέζος θα κρατήσει το 4% της Amazon, που ξεπερνά σε αξία τα 35 δισεκατομμυρία δολάρια -πριν είχε μερίδιο μαζί μαζί με τον σύζυγό της 16,3%. Την ίδια στιγμή, σε έναν συμβιβασμό που ικανοποιεί και τους δύο, μεταφέρει τον έλεγχο -τα δικαίωματα ψήφου- στον πρώην σύζυγό της. Βάσει της συμφωνίας τους, η κυρία Μπέζος παραχωρεί τη Wall Street Journal και την εταιρία διαστημικών ταξιδίων Blue Origin στον πρώην σύζυγό της.

Και οι δύο ανάρτησαν θετικά σχόλια για το αποτέλεσμα του διακανονισμού στα social media, αναφερόμενοι ο ένας στον άλλον με ευγενικά λόγια.

ΜακΚένζι: Είμαι ευγνώμων που ολοκλήρωσα τη διαδικασία της λύσης του γάμου μου με τον Τζεφ

«Είμαι ευγνώμων που ολοκλήρωσα τη διαδικασία της λύσης του γάμου μου με τον Τζεφ, με στήριξη από τον έναν στον άλλον και όλους όσους μας πλησίασαν με ευγένεια και ανυπομονώ για την επόμενη φάση ως γονείς και φίλοι. Είμαι ευτυχής που του δίνω όλες τις μετοχές στη Washington Post και τη Blue Origin και το 75% των μετοχών μας στην Amazon μαζί με το δικαίωμα ψήφου για να στηρίξει τη συνεισφορά του με τους συνεργάτες σε αυτές της μεγάλες εταιρίες. Είμαι ενθουσιασμένη για τα δικά μου σχέδια. Είμαι ευγνώμων για το παρελθόν και κοιτάω μπροστά γι’ αυτά που έρχονται», έγραψε η ΜακΚένζι Μπέζος στον λογαριασμό της στο Τwitter, μετά από πολλές μέρες που δε χρησιμοποιούσε τον λογαριασμό της, κάνοντας γνωστούς τους όρους της συμφωνίας για το διαζύγιό της από τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

 

 

Τζεφ Μπέζος: «Είμαι ευγνώμων για τη στήριξή της και την ευγένεια»

Σχεδόν την ίδια στιγμή έκανε tweet και ο πρώην σύζυγός της: «Είμαι τόσο ευγνώμων σε όλους τους φίλους και τους συγγενείς για τη στήριξη και την αγάπη τους. Σημαίνει πολλά περισσότερα απ’ όσα ξέρετε. Για τη ΜακΚένζι περισσότερο απ’ όλους. Είμαι ευγνώμων για τη στήριξή της και την ευγένεια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του διαζυγίου και ανυπομονώ για τη νέα σχέση μας, ως φίλοι και γονείς. Όσο δουλεύαμε μαζί, οι ικανότητες της ΜακΚένζι ξεχώρισαν. Ήταν μια εξαιρετική σύντροφος, σύμμαχος και μητέρα. Είναι πολυμήχανη, πανέξυπνη, γεμάτη αγάπη. Καθώς το μέλλον ξετυλίγεται, ξέρω ότι πάντα θα μαθαίνω από εκείνη».

 

 

Το χρονικό του διαζυγίου

Το ζευγάρι ήταν μαζί πριν ο Τζεφ Μπέζος ιδρύσει την Amazon το 1994, με τη ΜακΚένζι να είναι μια από τις πρώτες υπαλλήλους της εταιρίας. Μαζί απέκτησαν τέσσερα παιδιά.

Την περασμένη χρονιά η Amazon παρουσίασε κέρδη από πωλήσεις ύψους 232,8 δισ. δολαρίων, εκτοξεύοντας την κοινή περιουσία του ζευγαριού στα 131 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Οι Μπέζος ανακοίνωσαν την απόφασή τους να πάρουν διαζύγιο τον περασμένο Ιανουάριο. Ακολούθησε ένα «τσουνάμι» αποκάλυψεων για τη σχέση του ιδρυτή της Amazon με την πρώην παρουσιάστρια του Fox, Λόρεν Σάντσες. Το σκανδαλοθηρικό περιοδικό National Enquirer δημοσίευσε «καυτά» μηνύματα που είχαν ανταλλάξει ο Μπέζος με τη Σάντσεζ, όσο εκείνος ήταν ακόμη παντρεμένος, ενώ «ροζ» φωτογραφίες είδαν επίσης το φως της δημοσιότητας.

Το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ως αποζημίωση διαζυγίου, πριν από αυτό των Μπέζος, ήταν 3,8 δις δολάρια, τα οποία είχε δώσει ο έμπορος τέχνης Άλεκ Γουάιλστάιν στη σύζυγό του Τζοζεφίν το 1999.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top