Ιερείς έκαψαν βιβλία του «Χάρι Πότερ» για να καταπολεμήσουν τη μαγεία

Τα θεωρούν ιερόσυλα

χαρι ποτερ βιβλια καψιμο

Φωτιά σε βιβλία του «Χάρι Πότερ» και σε άλλα φυλαχτά και αγαλματίδια έβαλαν Πολωνοί ιερείς, προκειμένου να καταπολεμήσουν «τη μαγεία και τον αποκρυφισμό».

Bιβλία και άλλα αντικείμενα στην πυρά. Πηγή φωτογραφίας: Facebook/Fundacja SMS Z NIEBA

Το κάψιμό τους οργανώθηκε από τη θρησκευτική οργάνωση «SMS των Ουρανών» η οποία σε ανάρτησή της στο Facebook έλεγε πως «υπακούμε στον λόγο του Θεού». Μάλιστα «ανέβασε» και φωτογραφίες στις οποίες εικονίζονται τρεις ιερείς να μεταφέρουν ένα κιβώτιο με βιβλία σε μια φωτιά που έχουν ανάψει έξω από μια εκκλησία. 

Μεταξύ αυτών των βιβλίων, ήταν αντίτυπα του «Χάρι Πότερ» της Βρετανίδας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και του «Λυκόφωτος» της Αμερικανίδας Στέφανι Μέγιερ που αφηγείται τις περιπέτειες του βαμπίρ Έντουαρντ Κάλεν. 

Εκτός από τα βιβλία έριξαν στην πυρά και διάφορα αντικείμενα, όπως μια αφρικανική μάσκα, μια ομπρέλα «Hello Kitty» και ένα ινδουιστικό αγαλματίδιο, ενώ ταυτόχρονα προσεύχονταν.

Σύμφωνα με τον Γιαν Κουτσάρσκι, εξορκιστή και ιερέα σε αυτήν την ενορία της Παναγίας-Μητέρας της Εκκλησίας του Γκντανσκ, στη βόρεια Πολωνία, ο στόχος «δεν ήταν να καούν τυχαία βιβλία αλλά αντικείμενα που σχετίζονται με τη μαγεία και τον αποκρυφισμό». Παραδέχτηκε επίσης ότι εκτός από τα βιβλία έκαψαν αντικείμενα όπως διάφορα φυλαχτά που έφεραν οι πιστοί κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας. «Είναι καιρός να βάλουμε κάποια τάξη», είπε.

Η αρχιεπισκοπή της Πολωνίας και ο τοπικός επίσκοπος επιβεβαίωσαν το γεγονός, όμως αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο. 

Σήμερα το βράδυ ωστόσο, ο εκπρόσωπος της επισκοπής του Κοζαλίν, όπου εδρεύει το ίδρυμα «SMS των Ουρανών», καταδίκασε το κάψιμο των βιβλίων, επισημαίνοντας ταυτόχρονα «τους πνευματικούς κινδύνους που συνδέονται με τον αποκρυφισμό και τη μαγεία» οι οποίοι έχουν «καταστροφικές συνέπειες για πολλούς ανθρώπους».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top