Θρίλερ με νεκρό άνδρα στη Νέα Ζηλανδία: Βρέθηκε οπλοστάσιο στο σπίτι του

Έρευνες για το αν ετοίμαζε νέα επίθεση

Τα πάντα φαίνεται να έχουν αλλάξει στη Νέα Ζηλανδία μετά τις δολοφονικές επιθέσεις σε τζαμιά πριν από λίγες μέρες, που στοίχισαν τη ζωή σε 50 ανθρώπους. Το βράδυ της Τρίτης σήμανε και πάλι συναγερμός, καθώς βρέθηκε νεκρός ένας 54χρονος άνδρας και πάλι στο Christchurch. 

Προς το παρόν η υπόθεση δε συνδέεται με το μακελειό της 15ης Μαρτίου. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας βρήκε και κατάσχεσε πολλά όπλα στο σπίτι του θύματος, μετά από επιχείρηση που έγινε εκεί και έπειτα από καταγγελία για την «ύποπτη συμπεριφορά» του. 

«Ας ξεκινήσει το πάρτι»: Η στιγμή που ο μακελάρης ανοίγει πυρ στο τέμενος

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του υπόπτου, πλησίασαν το αυτοκίνητό του και τον βρήκαν σοβαρά τραυματισμένο από μαχαίρι. Ο άνδρας εξέπνευσε μετά από λίγη ώρα, όμως άγνωστο είναι μέχρι στιγμής πώς τραυματίστηκε, αφού μέσα στο αυτοκίνητο δε βρέθηκαν όπλα. 

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Γλίτωσαν για λίγα λεπτά Έλληνες τουρίστες

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι διενεργείται κατεπείγουσα έρευνα για να εξακριβωθεί αν ο νεκρός αποτελούσε απειλή για τους πολίτες και μελετά όλα τα στοιχεία για να διαπιστώσει αν έχει κάποια σχέση με τα γεγονότα της 15ης Μαρτίου. 

Νέα Ζηλανδία: Ποιος είναι ο «Τουρκοφάγος» μακελάρης που σκόρπισε τον θάνατο

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν εξάλλου διέταξε τη Δευτέρα να διενεργηθεί έρευνα σε εθνικό επίπεδο για τις επιθέσεις, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν η αστυνομία και οι υπηρεσίες πληροφοριών θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει την αιματοχυσία.

Mακελειό Νέα Ζηλανδία: Ο «Τουρκοφάγος» σκόπευε να συνεχίσει την επίθεση

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου βρέθηκαν στο επίκεντρο έντονων επικρίσεων μετά τη σφαγή. Ορισμένοι τους προσάπτουν ότι είχαν την προσοχή τους σχεδόν αποκλειστικά στραμμένη στην απειλή των ισλαμιστών.

15 μέρες στην Ελλάδα ο μακελάρης - Είχε πάει σε Αθήνα-Ηράκλειο-Σαντορίνη

Τα θύματα των επιθέσεων στην Christchurch ήταν όλα μουσουλμάνοι. Ο δολοφόνος είναι οπαδός της θεωρίας περί «ανωτερότητας» της λευκής φυλής».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top