Δασκάλα βιολογίας έπνιξε την 3χρονη κόρη της στο μπάνιο επειδή χώρισε

«Σ΄αγαπάω μανούλα, δε θέλω να κάνω μπάνιο» έλεγε το παιδάκι

παιδοκτονος

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η Claire Colebourn, η οποία έπνιξε την 3χρονη κόρη της στη μπανιέρα το 2017.

Το περιστατικό είχε συμβεί μέσα στο σπίτι της οικογένειας τον περασμένο Οκτώβριο στο Fordingbridge του Hampshire και είχε προκαλέσει σοκ λόγω της αγριότητάς του.

Η 36χρονη παιδοκτόνος προσπάθησε να αφαιρέσει τη ζωή της αμέσως μετά τη δολοφονία, αλλά κατάφεραν να την επαναφέρουν οι διασώστες του ασθενοφόρου που έσπευσε για τις πρώτες βοήθειες.

Η 36χρονη παιδοκτόνος. Πηγή φωτογραφίας: Αστυνομία του Hamphshire

Η Claire Colebourn, πρώην δασκάλα βιολογίας, είχε ισχυριστεί στο δικαστήριο πως πήρε την κάτω βόλτα όταν διαλύθηκε ο γάμος της. Ο σύζυγός της έφυγε από το σπίτι και η ίδια δεν μπορούσε να διαχειριστεί την κατάσταση.

Τα επιχειρήματά της όμως δεν έπεισαν το δικαστήριο, με τον δικαστή να αποφαίνεται πως θα έπρεπε να έχει ζητήσει βοήθεια αν ένιωθε ότι δεν τα καταφέρνει. «Παρά το γεγονός ότι απεδείχθη η συναισθηματική της φόρτιση, δεν υπάρχει τίποτα που να αποδεικνύει ψυχική ασθένεια, άρα και καμία δικαιολογία για τον φόνο», τόνισε.

«Ήσουν μάνα, ήσουν υπεύθυνη να προσέχεις και να φροντίζεις το παιδί σου», πρόσθεσε ο δικαστής.

Ο σύζυγός της, περιέγραψε πως «δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω τους τελευταίους 18 μήνες. Έφυγε το μόνο πράγμα που έδινε νόημα στη ζωή μου. Πήραν την όμορφη κορούλα μου με τόσο σκληρό τρόπο, τα χέρια εκείνα που υποτίθεται θα την προστάτευαν. Έπρεπε να αναγκαστώ να ακούσω στο δικαστήριο πώς ήταν οι τελευταίες της στιγμές αλλά και να υποστώ ψευδείς ισχυρισμούς προς το πρόσωπό μου».

H 3χρονη Bethan που βρήκε τραγικό τέλος από τα χέρια της μητέρας της. Πηγή φωτογραφίας: Αστυνομία του Hamphshire

Η εξωσυζυγική σχέση και το Facebook

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η 36χρονη βιολόγος ήταν πεπεισμένη πως ο σύζυγός της, Michael, την απατούσε με την υπεύθυνη των οικονομικών της εταιρίας στην οποία ο ίδιος εργαζόταν ως διευθυντής.

Μάλιστα είχε μοιραστεί τις υποψίες της δημόσια στο Facebook, γράφοντας πως «O Michael έφυγε από το σπίτι στις 7 Σεπτεμβρίου και από τότε δεν τον ξαναείδαμε. Έχει παράνομη σχέση με συνάδελφό του. Όλα ήταν προσχεδιασμένα. Σκοπεύουν να σκαρφαλώσουν στην κορυφή της επιχείρησης και να φτιάξουν μία ζωή μαζί».

Πώς έγινε ο φόνος

Στις 19 Οκτωβρίου του 2017, στις 03:00 τα ξημερώματα η Colebourn ξύπνησε και πήγε στο υπνοδωμάτιο της Bethan. Την πήρε, την έβαλε στο μπάνιο και την έπνιξε. «Ξύπνησε… έβαλε τα χέρια της στο μάγουλό μου και μου είπε πως με αγαπούσε και πως δεν ήθελε να κάνει μπάνιο» περιέγραψε η παιδοκτόνος στο δικαστήριο.

Αφού σκότωσε το παιδί της προσπάθησε να αφαιρέσει τη ζωή της κάνοντας ενέσεις ινσουλίνης αλλά δεν τα κατάφερε και πλέον θα εκτίσει την ποινή της στη φυλακή.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top