Brexit: «Μπορεί να μη φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση» λέει η Τερέζα Μέι

Ζητά «άλλη μία προσπάθεια»

τερεζα μει brexit

Nα στηρίξουν τη συμφωνία της για το Brexit στην κρίσιμη ψηφοφορία της ερχόμενης Τρίτης, ζήτησε η Τερέζα Μέι από τα μέλη του κοινοβουλιου.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας της την Παρασκευή σε εργαζόμενους εταιρίας ενέργειας στο λιμάνι του Γκρίσμπι, η Βρετανίδα Πρωθυπουργός δήλωσε πως σε περίπτωση που το σχέδιο συμφωνίας της καταψηφιστεί, το αποτέλεσμα θα είναι μεγαλύτερη οικονομική αβεβαιότητα, καθυστέρηση και φυσικά το ενδεχόμενο να αποκλειστεί εξολοκλήρου ή να υπάρξει ένα πιο ήπιο Brexit. 

Αν επιλέξουμε αυτόν τον δρόμο ίσως να μην αποχωρήσουμε καθόλου από την ΕΕ. Το μήνυμά μου στους βουλευτές που συμφωνούν μαζί μου ότι δεν πρέπει να ρισκάρουμε κάτι τέτοιο είναι απλό: ο μόνος σίγουρος τρόπος για να το αποφύγουμε είναι να στηρίξουμε την Τρίτη την συμφωνία που εξασφάλισε η κυβέρνηση με την Ευρώπη. Ας το κάνουμε.

Οι πρώτες αντιδράσεις στην ομιλία της Μέι ήταν επικριτικές, καθώς μέλη του Εργατικού κόμματος δήλωσαν ότι δεν είπε τίποτα καινούργιο και ήταν απλά χάσιμο χρόνου. Βουλευτές του Εθνικού Κόμματος Σκοτίας είπαν ότι θα πρέπει να αποδεχθεί πως η κρίση γύρω από το Brexit οφείλεται στην δική της αδιαλλαξία.

Oυρές χιλιομέτρων στο Καλαί λόγω...Brexit

«Άλλη μία προσπάθεια» ζήτησε η Μέι από την Ευρώπη

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Τερέζα Μέι απευθυνόμενη προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να χαλαρώσουν το σχοινί:

«Το μήνυμά μου (προς την ΕΕ) είναι: αυτή είναι η στιγμή για δράση. Εργασθήκαμε σκληρά μαζί στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία».

Μάλιστα πρόσθεσε πως «έχουμε ανάγκη άλλη μια προσπάθεια για να απαντήσουμε στις τελευταίες πολύ συγκεκριμένες ανησυχίες του κοινοβουλίου μας. Εμπρός λοιπόν».

Τέλος, προειδοποίησε τους βρετανούς βουλευτές να μην απορρίψουν και πάλι τη συμφωνία που συνήψε στα τέλη Νοεμβρίου με τις Βρυξέλλες:

«Υποστηρίξτε αυτή τη συμφωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Απορρίψτε την και κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί». 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top