Πέταξε οξύ στον 3χρονο γιο του για να εκδικηθεί τη σύζυγό του

Στρατολόγησε και συνεργούς για την επίθεση

βρετανια πατερας οξυ

Σε κάθειρξη 16 ετών καταδικάστηκε ένας 40χρονος από τη Βρετανία, ο οποίος οργάνωσε επίθεση με οξύ εναντίον του 3χρονου γιου του, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να εκδικηθεί την πρώην σύζυγό του.

Ο πατέρας και άλλα πέντε άτομα που κρίθηκαν ένοχα για την επίθεση με θεϊκό οξύ, είχαν σκοπό να προκαλέσουν εγκαύματα, ακρωτηριασμό ή την παραμόρφωση» του μικρού αγοριού.

Εν μέρει τα κατάφεραν, αφού το 3χρονο παιδάκι υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο χέρι και το πρόσωπο και νοσηλεύτηκε μετά την επίθεση, που συνέβη τον περασμένο Ιούλιο σε ένα κατάστημα στο Ουόρσεστερ. 

Είχε «στρατολογήσει» συνεργούς ο 40χρονος 

Στόχος του πατέρα ήταν όπως δήλωσε να καταφέρει να βλέπει περισσότερο το παιδί, υποστηρίζοντας ότι η μητέρα του δεν ήταν ικανή να το φροντίσει. 

Για τον λόγο αυτό, αποφάσισε να «στρατολογήσει» συνεργούς προκειμένου να επιτεθούν στον γιο του.

Σε μια δήλωσή της που αναγνώστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, η μητέρα του 3χρονου είπε ότι φοβάται πως ο πρώην σύζυγός της θα τη σκοτώσει, εάν ποτέ αποφυλακιστεί. Άλλωστε, όπως επισήμανε, εκείνος την είχε απειλήσει δύο φορές ότι θα σκοτώσει εκείνη ή τα παιδιά τους. 

«Η υγεία του γιου μου πάει καλά, είναι ένα ευτυχισμένο παιδί, όμως θα έχει ουλές για όλη τη ζωή του. Θα χρειάζεται να τον φροντίζουν συνεχώς» περιέγραψε η ίδια. 

Ο δικαστής χαρακτήρισε την υπόθεση «μοναδική», σημειώνοντας ότι «δεν έχει ποτέ ξαναδεί μια υπόθεση όπου να εμπλέκεται ένας τόσο μεγάλος αριθμός ανθρώπων, που να βάζουν στο στόχαστρο ένα παιδί». 

Μεταξύ των καταδικασθέντων βρίσκονται και τρεις άνδρες ηλικίας περίπου 20 ετών. Στις εικόνες κλειστού κυκλώματος, διακρίνονται να παρακολουθούν το αγοράκι και τη μητέρα του από το σπίτι τους έως το κατάστημα όπου διέπραξαν την επίθεση, κατόπιν να φεύγουν ήρεμα από το σημείο.

Ο δικαστής δήλωσε ότι οι άνδρες «στη συνέχεια, πέρασαν τη νύχτα γιορτάζοντας» μετά την επίθεση, «σαν κανείς από εσάς να αντιλαμβανόταν τις τερατώδεις πράξεις που έκανε». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top