Πόλεμος προ των πυλών για Ινδία και Πακιστάν: Καταρρίφθηκαν δύο αεροσκάφη

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις των δύο χωρών

Τύμπανα πολέμου ηχούν στα σύνορα της Ινδίας με το Πακιστάν μετά από την κατάρριψη δύο ινδικών πολεμικών αεροσκαφών.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα η Πακιστανική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε δύο πολεμικά αεροσκάφη MiG21. Δύο πιλότοι σκοτώθηκαν κι άλλος ένας συνελήφθη. 

Το αεροδρόμιο της Σριναγκάρ έκλεισε και πολλές πτήσεις κατευθύνονται πλέον σε άλλα αεροδρόμια. 

Το ανησυχητικό αυτό συμβάν έρχεται μία μέρα μετά από τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του Πακιστάν, Σαχ Μαχμούντ Κουρεσί, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα του θα απαντήσει στις προκλήσεις της Ινδίας. 

Παράλληλα ενημέρωσε τον ΟΗΕ ότι το Νέο Δελχί παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και επεσήμανε ότι η χώρα του δεν επιθυμεί την κλιμάκωση. 

Σε ρόλο πυροσβέστη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο προέτρεψε τις κυβερνήσεις της Ινδίας και του Πακιστάν που διαθέτουν πυρηνικά όπλα να αποφύγουν περαιτέρω στρατιωτική δραστηριότητα. Ζήτησε επίσης από το Ισλαμαμπάντ να αναλάβει αποφασιστική δράση εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων που χρησιμοποιούν τη χώρα ως ορμητήριο. 

Την Τρίτη η Ινδία ανακοίνωσε ότι αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας βομβάρδισαν στρατόπεδο εκπαίδευσης εξτρεμιστών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν αρκετοί από αυτούς, λίγες μέρες μετά από μια επίθεση βομβιστή καμικάζι στο Κασμίρ. Από την επίθεση αυτή είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 40 στελέχη των ινδικών σωμάτων ασφαλείας. 

Η κυβέρνηση του Πακιστάν διεμήνυσε ότι θα ανταποδώσει το πλήγμα σε χρόνο και τόπο της επιλογής της, διέψευσε ότι υπήρξαν νεκροί στις ινδικές επιδρομές, ενώ ένας εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων άφησε να πλανάται η απειλή της χρήσης των πυρηνικών όπλων της χώρας, ανεβάζοντας κατακόρυφα τον τόνο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top