Κορυφώνεται η ένταση στην Αλβανία – Στο στόχαστρο ο Ράμα

Η αντιπολίτευση ετοιμάζει νέες διαδηλώσεις την Πέμπτη

Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης έχει μπει ο Έντι Ράμα, η οποία είναι αποφασισμένη να τον ανατρέψει και να οδηγήσει την Αλβανία στις πρόωρες εκλογές. 

Μετά τα βίαια επεισόδια του Σαββάτου στα Τίρανα, με τις υλικές ζημιές, τους τραυματίες και τις συλλήψεις η αντιπολίτευση θα ανανεώσει το ραντεβού της στους δρόμους την Πέμπτη, με βασικό σύνθημα την πάταξη της διαφθοράς και την παραίτηση του Ράμα. 

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Αλβανό πρωθυπουργό για προσωπικές διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα και οικονομικές συνδιαλλαγές με τον George Soros. 

Το κλίμα είναι πολύ βαρύ για την κυβέρνηση Ράμα, καθώς εδώ και αρκετές εβδομάδες φοιτητές διαδηλώνουν στα Τίρανα και σε άλλες πόλεις, ζητώντας μεταρρυθμίσεις στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η κυβέρνηση απαντά με δακρυγόνα και καταστολή, ρίχνοντας έτσι κι άλλο λάδι στη φωτιά της πολιτικής κρίσης. 

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Αλβανία έχουν προκαλέσει ανησυχία, τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και στην Ουάσιγκτον. Η εκπρόσωπος της ΕΕ, Μάγια Κοτσίγιαντσιτς δήλωσε ότι το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για μποϊκοτάζ της αλβανικής Βουλής υπονομεύει τις προσπάθειες της χώρας να παραμείνει στον δρόμο ένταξης της ΕΕ και κάλεσε τις αντίπαλες πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου. 

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα κάλεσε όλους τους βουλευτές να απορρίψουν τις εκκλήσεις για παραίτηση του Ράμα και να υπερασπιστούν τα ιδανικά και τις αρχές που παίζουν κεντρικό ρόλο σε όλες τις δημοκρατίες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top