Τεράστια επιχείρηση στην Τουρκία: Διαταγή σύλληψης για 1.112 άτομα

Μία από τις μεγαλύτερες που έχουν εξαπολύσει οι διωκτικές αρχές

τουρκια συλληψεις

Τη σύλληψη 1.112 προσώπων που φέρονται να συνδέονται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν διέταξαν οι Αρχές στην Τουρκία.

Η τεράστια επιχείρηση συλλήψεων είναι σε εξέλιξη και πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες που έχουν εξαπολύσει οι διωκτικές αρχές της Τουρκίας μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 250 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το CNN Türk, η επιχείρηση έχει επίκεντρο την πρωτεύουσα Άγκυρα, αλλά διεξάγεται σε συνολικά 76 επαρχίες της χώρας. Δε μεταδόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε ρόλο τραγουδιστή ο Ερντογάν ενόψει εκλογών

Κωνσταντινούπολη: Έπεσε ελικόπτερο σε κατοικημένη περιοχή - 4 νεκροί

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν, γνωστός και ως «αυτοεξόριστος ιμάμης» υπήρξε πρώην σύμμαχος του Ερντογάν, ο οποίος τον κατηγορεί ότι ήταν ο εγκέφαλος πίσω από την απόπειρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Ο Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια, αρνείται ότι είχε την παραμικρή ανάμιξη στην απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης.

Απίστευτη ποινή σε 75χρονο που προσέβαλε τον Ερντογάν σε καφενείο

Πάνω από 77.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και προφυλακιστεί ενόψει της προσαγωγής τους σε δίκη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και οι επιχειρήσεις στη διάρκεια των οποίων γίνονται μαζικές συλλήψεις έχουν μετατραπεί σε ρουτίνα. 

Οι αρχές έχουν καθαιρέσει, αποπέμψει ή θέσει σε διαθεσιμότητα 150.000 κρατικούς λειτουργούς, στρατιωτικούς και αστυνομικούς.

Οι επικριτές του Ερντογάν τον κατηγορούν ότι με πρόσχημα την απόπειρα πραξικοπήματος, εξαπέλυσε εκστρατεία για να συντρίψει κάθε αντίπαλό τους και να φιμώσει τους διαφωνούντες. Οι τουρκικές αρχές λένε ότι τα μέτρα που λαμβάνουν είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση απειλών για την τουρκική εθνική ασφάλεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top