Πύρινη κόλαση στο Νέο Δελχί: 17 νεκροί από φωτιά σε ξενοδοχείο

Μια γυναίκα κι ένα παιδί ανάμεσά τους

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης σε ξενοδοχείο στο Νέο Δελχί με αποτέλεσμα τουλάχιστον 17 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ανάμεσά τους μια γυναίκα κι ένα παιδί που σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να πήδηξαν στο κενό για να σωθούν. 

Η φωτιά ξέσπασε στο ξενοδοχείο Arpit Palace  και κατασβέστηκε μετά από αρκετές ώρες, ενώ σύμφωνα με τοπικά μέσα 35 περίπου ένοικοι του ξενοδοχείου διεσώθηκαν από τους πυροσβέστες. 

Ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της φωτιάς, ενώ οι αρχές διενεργούν έρευνα. Πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να προκλήθηκε κάποιο βραχυκύκλωμα και τελικά η φωτιά να εξελίχθηκε σε τραγωδία από παραλείψεις ή αμέλεια του προσωπικού και της διεύθυνσης του ξενοδοχείου. 

Ο κανονισμός για την πυρασφάλεια στην Ινδία είναι πολύ αδύναμος, ενώ δεν γίνονται και οι σωστοί έλεγχοι με αποτέλεσμα να είναι πολύ συχνές οι φωτιές που οδείλονται σε ατυχήματα. 

Τον Δεκέμβριο, οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι περίπου εκατό τραυματίστηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε δημόσιο νοσοκομείο στο Μουμπάι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top