Brexit: Το Λονδίνο να είναι έτοιμο για χρήση στρατιωτικής ισχύος

«Δυσδιάκριτα τα όρια πολέμου και ειρήνης» είπε ο Βρετανός Υπ. Άμυνας

brexit

Για ολοένα και πιο δυσδιάκριτα όρια μεταξύ ειρήνης και πολέμου κάνει λόγο ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας.

Ο Γκάβιν Γουίλιαμσον, θα τονίσει σήμερα σε ομιλία του, πως μετά την ολοκλήρωση του Brexit, η Βρετανία οφείλει να είναι έτοιμη να καταφύγει στη χρήση στρατιωτικής ισχύος για να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της σε όλο τον κόσμο.

Brexit: Η Μέι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να αλλάξει τη συμφωνία

Ο Υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης των Συντηρητικών, θα αναγγείλει στην ομιλία του ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει το νέο του αεροπλανοφόρο στον Ειρηνικό Ωκεανό, επενδύσεις προκειμένου η χώρα να αποκτήσει δυνατότητα να προχωρά σε κυβερνοεπιθέσεις, και την υιοθέτηση μετά το Brexit πολύ σκληρότερης στάσης από στρατιωτική άποψη από εκείνη που τήρησε το Λονδίνο τα τελευταία χρόνια.

«Το Brexit μας φέρνει μπροστά σε μια σπουδαία στιγμή της ιστορίας μας. Μια στιγμή κατά την οποία πρέπει να ενισχύσουμε την παγκόσμια παρουσία μας, να αυξήσουμε τη δυνατότητά μας να καταφέρνουμε θανάσιμα πλήγματα, να διογκώσουμε τη μάζα μας», θα πει ο Γουίλιαμσον κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Λονδίνο. 

Θα περιγράψει με τον όρο «θολά» τα όρια μεταξύ της ειρήνης και του πολέμου και θα τονίσει πως το Λονδίνο και οι σύμμαχοί του πρέπει να επιδεικνύουν ετοιμότητα «να χρησιμοποιήσουν στρατιωτική ισχύ για να προασπίσουν τα συμφέροντά τους».

Brexit: Βίζα για τους Ευρωπαίους πολίτες σε περίπτωση εξόδου χωρίς συμφωνία

Brexit: Αίτηση μόνιμου κατοίκου μέσω κινητού για τους Ευρωπαίους

Η σοβαρότερη κρίση για τη Βρετανία μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι πασχίζει να καταλήξει σε μια συμφωνία στο παρά 1΄για τους όρους του διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ απομένουν μόλις μερικές εβδομάδες ωσότου η πολιτική και οικονομική ολοκλήρωση του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρώπη να λάβει τέλος.

Το Brexit χαρακτηρίστηκε βαρύ πλήγμα για τη Δύση, που ήδη δυσκολευόταν να φρενάρει την ισχύ της Κίνας και της Ρωσίας, αλλά και να αφομοιώσει την απρόβλεπτη πολιτική του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. 

«Μπορούμε να οικοδομήσουμε νέες συμμαχίες, να αναθερμάνουμε παλιές, και το σημαντικότερο, να καταστήσουμε σαφές πως είμαστε η χώρα που θα δράσει όταν χρειάζεται. Και ένα έθνος στο οποίο μπορούν να στρέφονται οι άνθρωποι όταν ο κόσμος χρειάζεται ηγεσία», θα πει ο Γουίλιαμσον.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top