Θάνατος από ηλεκτρονικό τσιγάρο - Εξερράγη η μπαταρία

Ο 24χρονος δεν είχε δοκιμάσει ξανά ηλεκτρονικό τσιγάρο

Ηλεκτρονικό τσιγάρο

Τη ζωή του έχασε ένας 24χρονος Αμερικανός από ηλεκτρονικό τσιγάρο! Συγκεκριμένα, όταν προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τη συσκευή, εξερράγη η μπαταρία και θραύσματα μετάλλου σφηνώθηκαν στο πρόσωπο και στον λαιμό του, τα οποία και του έκοψαν την αρτηρία της καρωτίδας του. Έπαθε σοβαρό εγκεφαλικό μετά την έκρηξη και πέθανε μετά από δύο μέρες στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό συνέβη μέσα στο αυτοκίνητό του νεαρού στο πάρκινγκ ενός καταστήματος με είδη για καπνιστές και ατμιστές στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας. 

Ο Ουίλιαμ Μπράουν είχε επισκεφθεί το κατάστημα, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια για τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Έφυγε όμως χωρίς να έχει εξυπηρετηθεί, καθώς το κατάστημα δεν πουλούσε τη συγκεκριμένη μάρκα. Αμέσως μετά προσπάθησε να το χρησιμοποιήσει μόνος του. 

Είναι το δεύτερο θανατηφόρο περιστατικό μετά από έκρηξη ηλεκτρονικού τσιγάρου, ενώ έχουν συμβεί εκατοντάδες έως χιλιάδες παρόμοιοι τραυματισμοί εξαιτίας δυσλειτουργίας της μπαταρίας ηλεκτρονικών τσιγάρων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Indepedent».

Ήταν περιστασιακός καπνιστής

Ο 24χρονος ηλεκτρολόγος ήταν περιστασιακός καπνιστής και δεν είχε ξαναδοκιμάσει ηλεκτρονικό τσιγάρο στο παρελθόν, όπως ανέφερε η γιαγιά του, η οποία δήλωσε ότι αυτό που συνέβη στον εγγονό της, θα πρέπει να κάνει άλλους να το σκεφτούν ξανά προτού δοκιμάσουν ηλεκτρονικό τσιγάρο.

«Αν μη τι άλλο», είπε, «ελπίζω ότι το περιστατικό θα σταματήσει κάποιον. Δεν ξέρω πόσοι ακόμη άνθρωποι θα πρέπει να πεθάνουν». Πέρυσι το Μάιο, ένας 38χρονος από τη Φλόριντα είχε επίσης σκοτωθεί μετά από έκρηξη ηλεκτρονικού τσιγάρου, εξαιτίας της οποίας μεταλλικά θραύσματα και τότε είχαν σφηνωθεί στο κρανίο του.

2009-2016: 195 περιπτώσεις εκρήξεων ηλεκτρονικών τσιγάρων στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, μεταξύ 2009-2016 καταγράφηκαν επισήμως 195 περιπτώσεις εκρήξεων ηλεκτρονικών τσιγάρων και στο ένα τρίτο σχεδόν των περιστατικών υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί. Μια άλλη όμως έκθεση από το Κέντρο Υγείας του Πανεπιστημίου του Βορείου Τέξας βρήκε ότι μεταξύ 2015-2017 στα τμήματα επειγόντων των αμερικανικών νοσοκομείων υπήρξαν 2.025 περιπτώσεις τραυματισμών και εγκαυμάτων λόγω έκρηξης ηλεκτρονικών τσιγάρων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top