Σκότωσαν άρρωστες αγελάδες και πούλησαν το κρέας τους στην Ευρώπη

Ξεκινούν έλεγχοι στα σφαγεία της Πολωνίας

πολωνια αρρωστες αγελαδες

Συναγερμός σήμανε στην Πολωνία μετά από έρευνα δημοσιογράφου σε σφαγείο, όπου σκότωναν άρρωστες αγελάδες, τις τεμάχιζαν και στη συνέχεια πουλούσαν το κρέας τους στην αγορά για κατανάλωση.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δημοσιογράφος του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου TVN προσελήφθη σε σφαγείο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 110 χλμ. ανατολικά της Βαροσβίας και στο οποίο διατάχθηκε να σκοτώσει και να τεμαχίσει αγελάδες.

Στις τηλεοπτικές εικόνες φαίνονταν άρρωστες αγελάδες να μεταφέρονται στο σφαγείο, όπου τις κακομεταχειρίζονταν και τις σκότωναν.

Αποτέλεσμα ήταν να κινητοποιηθεί το γραφείο του Αρχικτηνιάτρου της Πολωνίας, δίνοντας εντολή να διεξαχθούν έλεγχοι σε σφαγεία. «Οι επιθεωρήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε στενή συνεργασία με την Αστυνομία, την Επιθεώρηση Οδικών Μεταφορών και την Εισαγγελία», αναφέρεται στον ιστότοπό του.

Η Πολωνία παράγει περίπου 560.000 τόνους μοσχαρίσιου κρέατος τον χρόνο, με το 85% της ποσότητας αυτής να εξάγεται σε χώρες στις οποίες περιλαμβάνονται η Βρετανία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Γερμανία.

Οι παραγωγοί κρέατος υποβάθμισαν το μέγεθος του προβλήματος, αν και είπαν πως η υπόθεση θα πρέπει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, όσον αφορά το σύστημα κτηνιατρικού ελέγχου των σφαγείων.

«Αυτό είναι το πρόβλημα μόνο μιας εταιρείας. Είναι δυσάρεστο και αξίζει να στιγματισθεί. Ευτυχώς είναι ένα μικρό σφαγείο και το άλλο 99,9% των εργοστασίων επεξεργασίας κρέατος είναι καλό», δήλωσε ο Γιάνους Ροτζίεβιτς, επικεφαλής του λόμπι του κρέατος SRiWRP, προσθέτοντας ότι οι κτηνίατροι που εργάζονται σε εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος θα πρέπει να πληρώνονται από το κράτος, όχι από τις ίδιες τις εταιρείες, ώστε να εξασφαλίζεται ότι είναι ανεξάρτητοι. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top