Κηπουρός serial killer σκότωσε κι έθαψε οχτώ άνδρες σε γλάστρες

Τα ομολόγησε όλα στο δικαστήριο

Την εν ψυχρώ δολοφονία οχτώ ανδρών, τα ίχνη των οποίων εξαφανίστηκαν από το 2010 – 2017 ομολόγησε το δικαστήριο ένας κηπουρός από το Τορόντο. 

Ο 67χρονος Bruce McArthur συνελήφθη τον περασμένο Ιανουάριο και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τις δολοφονίες δύο ανδρών, όμως μετά από έρευνα του αποδόθηκαν κατηγορίες και για τον θάνατο έξι ακόμα. 

Τα περισσότερα θύματα ζούσαν στο προάστιο του Τορόντο, όπου κατοικούν οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι. 

Μέρη από τις σορούς τους εντοπίστηκαν μέσα σε γλάστρες και ζαρντινιέρα στο σπίτι του 67χρονου. Ο κατά συρροή δολοφόνος αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, που σημαίνει ότι δε θα μπορεί να αποφυλακιστεί μέχρι να γίνει 91 ετών. 

Η δίκη του θα ξεκινήσει στις 4 Φεβρουαρίου και το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα τον καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη και για τις οχτώ δολοφονίες ή σε οχτώ φορές ισόβια για κάθε δολοφονία. 

Έρευνες για τις οχτώ δολοφονίες στο Τορόντο - φωτογραφία: AP Images/Rob Gillies, File

Την Τρίτη ο εισαγγελέας είπε ότι ο McArthur είχε φωτογραφίσει τα θύματά του και είχε κρατήσει προσωπικά τους αντικείμενα ως… «ενθύμια». Χαρακτήρισε τα εγκλήματα αυτά «σεξουαλικά», ενώ όπως αποδείχθηκε είχε δέσει τα θύματά του πριν τα σκοτώσει. 

Κάποια από τα λείψανα των θυμάτων βρέθηκαν θαμμένα σε κήπο, όπου εργαζόταν ο McArthur και κάποια σε γειτονικό φαράγγι. 

Ο 67χρονος είχε συμφωνήσει με τους ιδιοκτήτες του σπιτιού να φυλάει τα εργαλεία του στην αποθήκη τους και ως αντάλλαγμα θα φρόντιζε τον κήπο τους δωρεάν. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία οι αρχές βρήκαν στο σπίτι του μια τσάντα με κολλητική ταινία, ένα χειρουργικό γάντι, σχοινί και σύριγγες στο δωμάτιό του. Οι αρχές μάλιστα εκτιμούν ότι τα θύματα δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια σεξουαλική επίθεσης από τον 67χρονη ή ενώ ήταν δεμένοι. 

Μετά από τη σύλληψή του ξεκίνησε μια τεράστια επιχείρηση ερευνών σε κατοικίες, όπου εργαζόταν ο δράστης και άνοιξαν οι φάκελοι ανεξιχνίαστων υποθέσεων που χρονολογούνταν ακόμα και πριν από δέκα χρόνια. 

Ο McArthur ομολόγησε και τους οχτώ φόνους, δίνοντας έτσι τέλος σε ένα παρατεταμένο θρίλερ που είχε σκορπίσει τον τρόμο στην LGBT κοινότητα του Τορόντο εδώ και χρόνια. 

Ωστόσο αναπάντητο παραμένει το ερώτημα για τα κίνητρα των φρικτών αυτών δολοφονιών. 

Και τα οχτώ θύματα, εκτός από ένα είχαν κάποια σχέση με το Gay Village του Τορόντο. Αρκετοί ήταν μετανάστες από τη Νότια Ασία και τη Μέση Ανατολή. Τα δύο πρώτα θύματα ταυτοποιήθηκαν τον Ιανουάριο. Πρόκειται για τους Andrew Kinsman, 49, και Selim Esen, 44, οι οποίοι εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς το 2017.

Κάποια από τα θύματα του 67χρονου κηπουρού - φωτογραφία: AP Images/Toronto Police Service

Έχουν επίσης αναγνωριστεί ο Skandaraj Navaratnam, 40 ετών, ο οποίος είχε εξαφανιστεί την Πρωτομαγιά του 2010. Τα υπόλοιπα θύματα είναι οι Soroush Mahmudi, 50 ετών, ο οποίος εξαφανίστηκε το 2015, ο Dean Lisowick, ο οποίος εκτιμάται ότι δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 2016,  ο Abdulbasir Faizi, που εξαφανίστηκε το 2010, ο Majeed Kayhan, 58 ετών τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το 2012 και ο Kirushna Kumar Kanagaratnam, 37, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2016.

Αυτό που έχει εξοργίσει τους συγγενείς των θυμάτων είναι ότι ο 67χρονος δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια για τα εγκλήματά του. Όλοι περιγράφουν έναν ψυχρό, ανέκφραστο άνθρωπο, ο οποίος μετά την ομολογία των εγκλημάτων του δεν έχει δείξει ίχνος ανθρωπιάς. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top