6χρονος στις ΗΠΑ πήγε στο σχολείο με γεμάτο πιστόλι

Το είχε κρύψει μέσα στο παντελόνι του

6χρονος πιστολι ηπα

Με ένα γεμάτο πιστόλι που το είχε κρυμμένο στο παντελόνι του εμφανίστηκε στο σχολείο του ένας 6χρονος από τις ΗΠΑ.

Το περιστατικό συνέβη στην πολιτεία Οχάιο, ενώ για το γεγονός έκανε ανακοινώσεις και η αστυνομία της πόλης Κολόμπους.

Όπως έγινε γνωστό, την περασμένη Παρασκευή ο ανήλικος έγινε αντιληπτός την ώρα που κουβαλούσε ένα βαρύ αντικείμενο μέσα στο παντελόνι του.

Αμέσως οι υπεύθυνοι του σχολείου κατάλαβαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Το προσωπικό ανέλαβε δράση, έψαξε το παιδί και έτσι διαπιστώθηκε ότι κουβαλούσε όπλο μαζί του.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης του Κολόμπους στο Facebook, εξαιτίας της ηλικίας του 6χρονου δε θα του ασκηθεί όπως είναι φυσικό ποινική δίωξη, αλλά έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί πώς ακριβώς βρέθηκε στην κατοχή του το όπλο.

Η οπλοφορία είναι δικαίωμα κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα στις ΗΠΑ, όπου το ένα τρίτο των ενηλίκων δηλώνει ότι έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα πυροβόλο όπλο.

Σχεδόν 40.000 άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο από σφαίρες, στο πλαίσιο εγκληματικών ενεργειών, από ατύχημα, ή αυτοκτονώντας.

Από την 1η Ιανουαρίου 2019, 521 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις ΗΠΑ από πυρά — στον αριθμό αυτόν δεν συμπεριλαμβάνονται οι αυτόχειρες — ενώ 98 ανήλικοι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από σφαίρες, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Gun Violence Archive.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top