Γαλλία: Νεκρή 20χρονη και δύο κοριτσάκια από φωτιά σε πολυκατοικία

Βρήκαν τις σορούς τους στο ασανσέρ ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν

φωτια γαλλια διαμερισμα

Τη ζωή τους με τραγικό τρόπο έχασαν μία 20χρονη κοπέλα και δύο κοριτσάκι μετά από φωτιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία, στη συνοικία Πολ Ελυάρ του Μπομπινί, στο προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας, Σεν Σεν Ντενί.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε διαμέρισμα 100 τ.μ του πρώτου ορόφου της 18ώροφης πολυκατοικίας, περίπου στις 21:20 το της Πέμπτης.

Λίγο μετά, οι Αρχές ήρθαν αντιμέτωπες με το τραγικό θέαμα, όταν εντόπισαν τα άψυχα σώματα της 20χρονης και των δύο κοριτσιών μέσα στο ασανσέρ. «Πέθαναν δηλητηριασμένες από τους καπνούς της φωτιάς» δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Παρισιού.

Το ένα κοριτσάκι ήταν ηλικίας τριών ετών και το άλλο «μεταξύ 5 και 7 ετών».

 

 

Εκτός από τα τρία θύματα, υπάρχουν και έξι άνθρωποι που διασώθηκαν. Οι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση δίνοντας μάχη για τη ζωή τους. Οι άλλοι τρεις, νοσηλεύονται σε λιγότερο σοβαρή κατάσταση.

Ο υπουργός Κοινωνικής Συνοχής Ζουλιέν Ντενορμαντί δήλωσε μέσω Twitter ότι «πρέπει να ριχτεί άπλετο φως για τα αίτια τους δράματος αυτού» αναφέροντας ότι «οι σκέψεις του είναι στις οικογένειες των θυμάτων και εξαίροντας το έργο των ομάδων διάσωσης».   

Χρειάστηκε η επέμβαση εκατό πυροσβεστών για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες που συνέλεξε το AFP, η φωτιά πιθανόν εκδηλώθηκε μέσα σε δωμάτιο πριν εξαπλωθεί. Πανικόβλητοι, οι κάτοικοι του διαμερίσματος έτρεξαν να βγουν από το διαμέρισμα φωνάζοντας στους γείτονές τους να βγουν και αυτοί από τα σπίτια τους. 

Η πολυκατοικία απέχει μόλις εκατό μέτρα από τη δημαρχία του Μπομπινί. Στη συνοικία Πολ Ελυάρ υπάρχουν αρκετές πολυκατοικίες 20 ορόφων η καθεμιά, που επικοινωνούν μεταξύ τους με μια κεντρική πλάκα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top