H Αλ Κάιντα επιστρέφει – Ετοιμάζεται να χτυπήσει αεροπλάνα και αεροδρόμια

Προειδοποίηση από τον Βρετανό Υπουργό Ασφαλείας

αλ καιντα

Στο στόχαστρο αεροδρόμια και αεροπλάνα έχει βάλει η τρομοκρατική οργάνωση «Αλ Κάιντα», η οποία επανήλθε δριμύτερη και έτοιμη να σκορπίσει τον τρόμο για ακόμα μια φορά.

Αυτά δεν τα λέει οποιοσδήποτε, αλλά βγαίνουν από τα πιο επίσημα χείλη, του Υπουργού Ασφαλείας της Βρετανίας, Μπεν Γουάλας.

Μιλώντας στους «Sunday Times», ο Γουάλας δήλωσε πως «η απειλή στην αεροπλοΐα είναι υπαρκτή. Η Αλ Κάιντα ανασυγκροτείται και εξυφαίνει ολοένα και περισσότερα σχέδια επιθέσεων στην Ευρώπη ενώ εξοικειώνεται με νέους μεθόδους».

Όπως τόνισε ο Βρετανός Υπουργός Ααφαλείας, η ενδυνάμωση της Αλ Κάιντα δεν είναι τυχαία, καθώς συμβαίνει τη χρονική στιγμή που αποδυναμώνονται οι τζιχαντιστές. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει την Αλ Κάιντα στην προσπάθεια να ανακτήσει την κυριαρχία της σφραγίζοντας την επιστροφή της με μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση σε αεροδρόμιο ή αεροσκάφος σύμφωνα με τον Γουάλας.

Στο «οπλοστάσιο» της «Αλ Κάιντα» βρίσκονται ακόμα και drones παγιδευμένα με εκρηκτικά.

Οπως πρόσθεσε ο Γουάλας, αν και η Αλ Κάιντα έδειχνε σε κατάσταση ύπνωσης τα περασμένα χρόνια, συνέχισε να καταστρώνει σχέδια και μια μεγάλη επίθεση στην αεροπλοϊα -απειλή που «έχει κάνει υπουργούς να χάσουν τον ύπνο τους»- θα τη βοηθήσει να επανέλθει δριμύτερη.

Η προειδοποίηση αυτή, έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά το χάος που προκλήθηκε στο Gatwick, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας, εξαιτίας drones που προκάλεσαν χάος στον εναέριο χώρο και ταλαιπωρία για πάνω από 100.000 επιβάτες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top