Brexit: Ο Κόρμπιν κατέθεσε πρόταση μορφής κατά της Τερέζα Μέι

Εντείνει την πίεση προς τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό με σκοπό την παραίτησή της

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν

Πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι, υπέβαλε ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, γιατί η Πρωθυπουργός της Βρετανίας καθυστερεί να φέρει σε ψηφοφορία τη συμφωνία του Brexit. Η ίδια  ανακοίνωσε ότι η ψηφοφορία θα γίνει την εβδομάδα της 14ης Ιανουαρίου.

Στόχος της κίνησης του Κόρμπιν είναι να εντείνει την πίεση προς τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, ώστε να την αναγκάσει να παραιτηθεί. Το Εργατικό κόμμα υποστηρίζει ότι η ψηφοφορία αυτή θα μπορούσε να διεξαχθεί ακόμη και μέσα στην εβδομάδα.

Στη δήλωσή του, κατά την κατάθεση της πρότασης μομφής, ο ηγέτης των Εργατικών, ανέφερε: «Είναι απολύτως σαφές ότι είναι κακό και απαράδεκτο να περιμένουμε σχεδόν έναν μήνα πριν κάνουμε μια ουσιαστική ψηφοφορία για το κρίσιμο ζήτημα για το μέλλον αυτής της χώρας».

«Η πρωθυπουργός αρνήθηκε να πραγματοποιήσει την ψηφοφορία κατά την ημερομηνία που η ίδια αρχικά συμφώνησε, αρνείται να επιτρέψει να γίνει η ψηφοφορία αυτή την εβδομάδα και τώρα, υποθέτω, η ψηφοφορία θα γίνει στις 14 Ιανουαρίου - σχεδόν ένα μήνα μετά. Αυτό είναι απαράδεκτο από όποια πλευρά και αν το δει κανείς» πρόσθεσε.

Η κίνηση του ηγέτη των Εργατικών δεν προκαλεί αυτομάτως ψηφοφορία επί πρότασης μομφής για την πρωθυπουργό, περιπλέκει όμως περαιτέρω την προσπάθειά της να εξασφαλίσει υποστήριξη για τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με την ΕΕ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top