Καλιφόρνια: Πάνω από 500 οι αγνοούμενοι - Έρχονται σφοδρές βροχοπτώσεις

Αυξήθηκαν οι νεκροί - Φόβοι για κατολισθήσεις

Mετά την πύρινη λαίλαπα, η Καλιφόρνια είναι αντιμέτωπη με τον κίνδυνο κατολισθήσεων, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένονται σφοδρές βροχοπτώσεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με το BBC, οι μετεωρολόγοι περιμένουν να πέσουν 10-15 εκατοστά βροχής, ενώ έχει εκδοθεί προειδοποίηση για συγκεκριμένες περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών.

Το μήνυμα των νέων από το Μάτι στην Καλιφόρνια και η απάντηση Πάιατ

Καλιφόρνια: Απανθρακώθηκε ολόκληρη πόλη – Βρίσκουν συνεχώς νεκρούς

ΝΕΚΡΟΥΣ, ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΗΣ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Χθες Τετάρτη, οι πρώτες ψιχάλες βροχής που έπεσαν έφεραν ανακούφιση σε χιλιάδες πολίτες που έζησαν την πύρινη κόλαση των προηγούμενων ημερών, καθώς στην Καλιφόρνια είχε να βρέξει εδώ και 6 μήνες.

Ειδικοί αναφέρουν ότι η βροχή θα σταματήσει την εξάπλωση της πυρκαγιάς, βοηθώντας τους πυροσβέστες στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης. Ωστόσο τονίζουν ότι θα δυσκολέψει την αναζήτηση των αγνοουμένων πολύ περισσότερο, καθώς το έδαφος αναμένεται να γίνει λασπώδες και απότομο από την έλλειψη βλάστησης.

Επίσης οι Αρχές ανησυχούν για τους επιζώντες της φονικής πυρκαγιάς που έχουν χάσει τα σπίτια τους και έχουν κατασκηνώσει σε τέντες. Πλέον θα πρέπει να φύγουν και από τις κατασκηνώσεις λόγω της βροχής.

Μέχρι στιγμής, η πυρκαγιά  «Camp Fire» που ξέσπασε στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας της Καλιφόρνιας έχει αφήσει πίσω της 83 νεκρούς.

Σύμφωνα με τον σερίφη της Κομητείας Μπιούτ, Χόνι, ο αριθμός των ανθρώπων που παραμένουν αγνοούμενοι μετά την πυρκαγιά Καμπ, που σάρωσε την πόλη Πάρανταϊς, μειώθηκε σε 563.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top