Καλιφόρνια: Απανθρακώθηκε ολόκληρη πόλη – Βρίσκουν συνεχώς νεκρούς

Πάνω από 100 οι αγνοούμενοι – Κόλαση φωτιάς και καταστροφές

Τέλος δεν έχει η φρίκη μετά τον πύρινο όλεθρο στην Καλιφόρνια, καθώς τα σωστικά συνεργεία εντοπίζουν συνεχώς νέους νεκρούς.

H «Camp Fire» που έχει χαρακτηριστεί η πιο πολύνεκρη και καταστροφική πυρκαγιά στην ιστορία της Πολιτείας, έχει αφήσει πίσω της 56 νεκρούς, πάνω από 100 αγνοούμενους και χιλιάδες καταστροφές.

Φωτιά στην Καλιφόρνια

Χαρακτηριστικό είναι ότι η πόλη Πάρανταϊς, που αριθμούσε 27.000 κατοίκους, σχεδόν απανθρακώθηκε.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους η τύχη των οποίων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή ζούσαν στην πόλη που μετατράπηκε σε αποκαϊδια.

Φωτιά στην Καλιφόρνια

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, το γραφείο του σερίφη της Κομητείας Μπιούτ, του Κόρι Χόνι, έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με τα ονόματα 100 και πλέον ανθρώπων που συγγενείς τους ανέφεραν πως αγνοούνται, στην πλειονότητά τους άνω των 65 ετών.

Πάνω από 8.800 κτίρια, τα περισσότερα από αυτά σπίτια, καταστράφηκαν τελείως μέσα και γύρω από την Πάρανταϊς. Οι εντολές απομάκρυνσης κατοίκων από τις εστίες τους παραμένουν σε ισχύ για περίπου 50.000 ανθρώπους.

Φωτιά στην Καλιφόρνια

«Αυτή είναι μια από τις χειρότερες καταστροφές που έχω δει στην καριέρα μου», σχολίασε ο Μπροκ Λονγκ, επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων (FEMA), μιλώντας σε δημοσιογράφους στην κοντινή πόλη Τσίκο.

ΑΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ – ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ

Η φωτιά ενισχύθηκε από ισχυρούς ανέμους και εξαπλώθηκε ταχύτατα στα δέντρα και τη βλάστηση που μετατράπηκαν σε καύσιμο για τις φλόγες, πολύ περισσότερο εξαιτίας της παρατεταμένης ξηρασίας στην Πολιτεία. 

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα. Ορισμένοι λένε ότι μπορεί να οφείλεται στην πλημμελή συντήρηση ηλεκτροφόρων καλωδίων, με υπαιτιότητα μιας εταιρείας ηλεκτροδότησης της περιοχής.

Φωτιά στην Καλιφόρνια

Η καταστροφή έπληξε την Κομητεία Μπιούτ καθώς ταυτόχρονα μαίνονταν πολλές ακόμη πυρκαγιές, κυρίως η λεγόμενη Woolsey Fire, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους, κατέστρεψε πάνω από 400 κτίρια και εκτόπισε 200.000 κατοίκους σε βουνά και λόφους κοντά στην ακτή του Μάλιμπου, δυτικά του Λος Άντζελες. 

Την Τετάρτη, το γραφείο του σερίφη της Κομητείας του Λος Άντζελες γνωστοποίησε ότι ενδέχεται να βρέθηκαν τα λείψανα ενός τρίτου θύματος της πυρκαγιάς Γούλζι.

Φωτιά στην Καλιφόρνια

Φωτιά στην Καλιφόρνια

Φωτιά στην Καλιφόρνια

Φωτιά στην Καλιφόρνια

Φωτιά στην Καλιφόρνια

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top