Λονδίνο: Έλληνας άστεγος πέθανε αβοήθητος έξω από αστυνομικό τμήμα

Η συμπεριφορά αστυνομικού ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

άστεγος

Την οργή της κοινής γνώμης έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου ενός Έλληνα άστεγου έξω από αστυνομικό τμήμα στο Λονδίνο από υποθερμία. 

Όλα έγιναν στο προάστιο Uxbridge στο δυτικό Λονδίνο στις 4 Μαρτίου 2016, όμως η υπόθεση ήρθε και πάλι στη δημοσιότητα, καθώς διατάχθηκε η απόλυση της αστυνομικού, που άφησε τον 63χρονο Περικλή Μαλαγκάρδη να πεθάνει από το κρύο έξω από το αστυνομικό τμήμα την ώρα που εκείνη έβλεπε DVD. 

Σύμφωνα με τον Independent ο 63χρονος κοιμόταν στο αεροδρόμιο Χίθροου, όπου περνούσε τις νύχτες του. Τον Μάρτιο του 2016 χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο εξαιτίας μιας δερματικής λοίμωξης. Στις 4 Μαρτίου και αφού είχε πάρει εξιτήριο, ο 63χρονος πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Uxbridge για να παραλάβει τον σκύλο του, όμως οι αστυνομικοί τον πέταξαν έξω γιατί κάπνιζε. 

«Έμεινε έξω από το αστυνομικό τμήμα όλη τη νύχτα», ανέφερε το πόρισμα της έρευνας που έγινε για τα αίτια θανάτου του “Πέρι”, όπως ήταν γνωστός ο 63χρονος Έλληνας. 

Στις 05:30 το πρωί, άλλοι αστυνομικοί από εκείνους που είχαν βάρδια, τον βρήκαν αναίσθητο έξω από το τμήμα. Κλήθηκε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο κοντινότερο νοσοκομείο και στις 06:45 της 5ης Μαρτίου 2016 βεβαιώθηκε ο θάνατός του. 

Οι γιατροί είπαν ότι πέθανε από υποθερμία και η υπόθεση παραπέμφθηκε στις εισαγγελικές αρχές για να γίνει έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια. 

Η αστυφύλακας που τον έδιωξε από το αστυνομικό τμήμα και τον ανάγκασε να περάσει τη νύχτα στο κρύο, έβλεπε DVD και δεν έδωσε καμία σημασία στον 63χρονο. Η έρευνα κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι όταν ο άτυχος άνδρας βρέθηκε αναίσθητος στο πεζοδρόμιο, η αστυνομικός δεν ακολούθησε τις οδηγίες και τα όσα προβλέπονται από την εκπαίδευσή της για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών και δεν ενημέρωσε επαρκώς το πλήρωμα του ασθενοφόρου. Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε η απόλυσή της 

Ο Περικλής Μαλαγκάρδης είχε μετακομίσει στο Λονδίνο το 1989. Για πάνω από 10 χρόνια δούλευε ως delivery. Έχασε όμως τη δουλειά του, χώρισε και κατέρρευσε ψυχολογικά με αποτέλεσμα να καταλήξει άστεγος στον δρόμο. 

Για πέντε χρόνια έμενε στο αυτοκίνητό του, αλλά όταν κατασχέθηκε και αυτό βρέθηκε να κοιμάται στους δρόμους. 

Συνήθιζε να περνάει τα βράδια στο Terminal 5 του αεροδρομίου του Χίθροου και ήταν γνωστός στο χώρο του αεροδρομίου. Κάποιοι μάλιστα από τους εργαζόμενους είχαν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν με τους γιους του στην Ελλάδα και να μαζέψουν χρήματα για να τον βοηθήσουν να γυρίσει πίσω, αλλά τελικά τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για την κηδεία. 

Υπάλληλοι του Cockfosters έβαζαν λεφτά στην κάρτα του για να μπορεί να πηγαίνει με τα μέσα μεταφοράς στο Χίθροου, ώστε να περνάει τα βράδια του και στο αεροδρόμιο, οι εργαζόμενοι του αγόραζαν φαγητό ώστε να μην πεινάει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top