Aυτό είναι το υπερσύγχρονο τρυπάνι της ExxonMobil–Ξεκίνησε τις γεωτρήσεις

Ισχυρή ενεργειακή συμμαχία στην ανατολική Μεσόγειο

Η ExxonMobil με το πλέον σύγχρονο τρυπάνι της έχει πιάσει δουλειά στο οικόπεδο δέκα της κυπριακής ΑΟΖ.

Κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Samsung στη Νότια Κορέα, με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. 

Μιλάμε για ένα σκάφος μήκους 228 μέτρων και πλάτους 42.Το τρυπάνι διένυσε την απόσταση των δυο χιλιομέτρων έφτασε στο βυθό και άρχισε τη γεώτρηση που θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες.

Ο θόρυβος από το τρυπάνι της ExxonMobil είναι εκκωφαντικός και σκεπάζει τα γαβγίσματα των τούρκων. 

ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Παράλληλα με την έναρξη των γεωτρήσεων, στην Κύπρο βρέθηκε μετά το Ισραήλ και ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Φράνσις Φάνον.

Στη συνέχεια, αναχώρησε για την Αίγυπτο επισφραγίζοντας έτσι την ενεργειακή συμμαχία μεταξύ των τριών χωρών στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.

«Θεωρούμε την ενέργεια ως καταλύτη συνεργασίας και οικονομικής ανάπτυξης προς όφελος όλων των λαών της περιοχής  και η Κύπρος έχει ουσιαστικό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση» δήλωσε ο Φράνσις Φάνον.

ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Σε μια προσπάθεια τήρησης ίσων αποστάσεων μεταξύ Αγκύρας- Λευκωσίας η εκπρόσωπός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, αποφεύγει πάντως να καταδικάσει τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Μιχάλη Ιγνατίου:

«Δεν έχω ρωτήσει τους ειδικούς μου στο θέμα της Κύπρου σήμερα ή χθες, λοιπόν θα τους ρωτήσω και θα σας ενημερώσω…Δεν θέλω να σας δώσω λάθος πληροφόρηση». 

ΚΑΙ WI-FI ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΥΠΝΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΓΕΣ

Την ίδια στιγμή, στην ακριτική Παναγιά Οινουσών, οι Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται καθημερινά σε ετοιμότητα, όπως άλλωστε και σε κάθε γωνιά της χώρας. 

Γι' αυτό και το Γενικό Επιτελείο Στρατού παρέχει πλέον πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλα τα απομακρυσμένα φυλάκια της επικράτειας, προκειμένου στελέχη και στρατεύσιμοι να ενημερώνονται, να ψυχαγωγούνται και να επικοινωνούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top